CEC Bank, Smart Fintech si Seedblink laureatii Galei NOCASH

Premium
28 iulie 2021

Intr-o sala neasteptat de plina, aseara au fost decernate premiile de excelenta in industria platilor electronice. Categoriile Premiera Anului si Pionierat au fost evaluate separat, pe sector bancar si sector nebancar.

A fost pentru prima oara in istoria de 20 de ani a Galei cand s-au primit 100 de voturi din partea specialistilor, reprezentand 70 de institutii. Votul a fost cu atat mai reprezentativ avand in vedere ca specialistii nu au putut vota in favoarea propriului produs/serviciu.

In plus, au fost invitati sa se exprime exclusiv specialistii din operational si tehnic, excluzand PR, marketing si vanzari din industria serviciilor financiare si de plati. Un vot echilibrat intre companiile emitente de carduri (banci, IFN-uri si „tichetari”) si entitatile non-emitente (procesatori, companii de IT si din domeniul fintech, scheme internationale si institutii de plata, autoritati si asociatii).

70 de entitati reprezentand tot spectrul industriei de plati electronice

Colectarea datelor s-a realizat de catre compania de cercetare de piata iSense Solutions, prin completarea unui chestionar online.

Castigatorii se prezinta dupa cum urmeaza:

Premiera Anului – Sector bancar

CEC Bank – pentru extinderea transferurilor (din aplicatia de mobile banking) folosind numarul de telefon in loc de IBAN, catre orice banca din Romania. CEC Bank este prima instituție din România care oferă acest serviciu indiferent de banca unde este domiciliat contul destinatarului.

 

Decerneaza Anda Kaftanoglu, director vanzari SIBS Romania
Primeste Mugur Podaru, Director Directia Operatiuni la Distanta CEC Bank

Premiera Anului – Sector nebancar

Smart Fintech – in aprilie a.c., compania a devenit primul furnizor terţ de servicii bancare (TPP) licenţiat în România pe segmentul de open banking. Startup-ul a primit oficial autorizația de la BNR, autoritatea de reglementare, în calitate de instituție de plată autorizată să presteze servicii de inițiere a plăților (PIS).

A decernat Raluca Micu, Director Directia Supraveghere Plati in BNR
A primit Alex Cociu, co-founder Smart Fintech

Pionierat in industria de plati – Sector bancar

CEC Bank- lansarea in iunie 2021 a serviciului de initiere plati din conturile de la alte banci, prin aplicatia sa de mobile banking.Serviciul este disponibil într-o primă fază pentru clienții cu conturi la Banca Transilvania, Raiffeisen Bank și ING România, la care se vor adăuga și alte bănci.  

Decerneaza Nic Balaceanu, CEO Lendrise
Primeste Mugur Podaru, Director Directia Operatiuni la Distanta CEC Bank

Pionierat in industria de plati electronice – Sector nebancar

Smart Fintech – in iunie a.c., compania lansează oficial SmartPay, primul serviciu alternativ de initiere plată autorizat de Banca Națională a României. Fintech-ul își propune să execute în 2021 un număr de câteva mii de plăți pe lună prin soluția SmartPay.  

A decernat Antonio Eram – CEO Netopia
Premiul a fost primit de Ana Maria Georgescu, co-founder Smart Fintech

Partenerul Anului

SeedBlink – platforma de crowdfunding care a facilitat obtinerea a peste 20 mil. euro finantare pentru aproape 50 de companii de tip start-up, in plina pandemie. 

Decerneaza Cristian Barbu – managing partner IT Smart System
Primeste Andrei Dudoiu – CEO SeedBlink

Lista completa a nominalizarilor o gasiti aici

Multumim partenerilor fara de care aceasta editie nu ar fi fost posibila.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Mihai Draghici – CEO PayByFace

„Dupa ce oamenii creeaza un cont PayByFace si au adaugat cardul, selfi-ul si PIN-ul, si au avut un pic de curaj sa se duca sa incerce, daca au incercat o data plata prin recunoastere faciala nu mai folosesc altceva (n.r. ca modalitate de plata). 80% dintre ei numai asta folosesc. Le place la nebunie.” 

Afla aici rezultatele in adoptia platii prin recunoastere faciala.

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?