[stock-market-ticker symbols="FB;BABA;AMZN;AXP;AAPL;DBD;EEFT;GTO.AS;ING.PA;MA;MGI;NPSNY;NCR;PYPL;005930.KS;SQ;HO.PA;V;WDI.DE;WU;WP" width="100%" palette="financial-light"]

Camera Deputatilor: pragul obligatoriu de acceptare a cardurilor poate creste la 50000 euro daca procesatorii de plati si bancile reduc tarifele

6 septembrie 2017

Membrii comisiei de specialitate din Camera Deputaților au amânat întocmirea unui raport și luarea unei decizii cu privire la majorarea pragului de la 10.000 la 50.000 euro, pentru a da timp băncilor și procesatorilor de plăți să găsească o soluție pentru reducerea tarifelor percepute micilor comercianți.

Parlamentarii au acceptat argumentele băncilor și procesatorilor de plăți că micii comercianții nu suportă costurile terminalelor de plată. Cu toate acestea, pentru comerciantii cu cifre de afaceri mici, chiria lunară se ridica la 50 de lei – în situatia nerealizării unui anumite cifre de vânzări, la care se adaugă comisioanele pentru fiecare tranzactie de plată.

Conform calculului unuia din parlamentari, prin ridicarea pragului de la 10.000 la 50.000 euro, băncile și procesatorii de plăți ar pierde astfel în fiecare lună aproximativ 1 milion de euro, care astfel este suportat de micii comercianți. În aceste condiții, deputații au solicitat băncilor și procesatorilor de plăți să găsească o soluție pentru reducerea acestor costuri, astfel încât să nu fie afectați micii comercianți.

Sursa: profit.ro

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Anders Olofsson – former Head of Payments Finastra

Banking 4.0 – „how was the experience for you”

So many people are coming here to Bucharest, people that I see and interact on linkedin and now I get the change to meet them in person. It was like being to the Football World Cup but this was the World Cup on linkedin in payments and open banking.”

Many more interesting quotes in the video below:

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?