[stock-market-ticker symbols="FB;BABA;AMZN;AXP;AAPL;DBD;EEFT;GTO.AS;ING.PA;MA;MGI;NPSNY;NCR;PYPL;005930.KS;SQ;HO.PA;V;WDI.DE;WU;WP" width="100%" palette="financial-light"]

Britanicii au stabilit varsta minima pentru detinerea unui card la copii

16 noiembrie 2012

16 noiembrie, 2012 – V-ati intrebat vreodata care este varsta potrivita de la care copilul dumneavoastra poate folosi un card? O companie britanica a raspuns la aceasta intrebare: 8 ani. Compania PKTMNY (o abreviere de la „Pocket Money”) a lansat in toamna acestui an un card prepaid care sa gestioneze problema banilor de buzunar pe care parintii ii ofera copiilor. Cardul este emis sub licenta Visa, foloseste tehnologia contactless, si poate fi folosit atat pentru retrageri de numerar de la ATM cat si pentru plati la comercianti, inclusiv pe Internet.

Dupa ce parintii deschid un cont online PKTMNY, pentru copiii lor, ei aleg sa plateasca regulat o suma in acest cont – saptamanal sau lunar –  din contul lor bancar sau de pe cardul de debit/credit. Parintii pot stabili modalitati prin care copii lor pot sa-si castige banii – de exemplu prin finalizarea diverselor treburi casnice, rezolvarea temelor sau a sarcinilor la scoala.

Parintii sunt cei care au controlul atat a sumelor cheltuite de copii, prin stabilirea unor limite zilnice sau saptamanale, cat si a locatiei unde banii sunt cheltuiti. Astfel, cardul va fi refuzat in locuri precum baruri si site-uri pentru adulti.

Reprezentantii companiei spun ca serviciul este astfel conceput incat sa ii ajute pe copii sa invete despre administrarea banilor. Copiii pot sa-si verifice soldul online inclusiv prin intermediul unei aplicatii mobile si pot stabili obiective de economisire si sa stabileasca liste. Rudele si prietenii pot, de asemenea, consulta aceste liste si sa contribuie cu fonduri pentru momente precum zilele de nastere.

Serviciul a fost lansat dupa o perioada de proba in care au fost implicati membri ai unui blog pentru parinti („BritMums”), perioada care nu a fost lipsita de controverse. Costul pentru inrolarea in sistem este de 5 lire sterline de familie si o lira pe luna de copil.

In site-ul propriu, compania a dezvoltat si o galerie comerciala de unde cei mici pot achizitiona online o serie de produse, de la imbracaminte, audio book-uri, articole sportive si pana la electronice.

Pentru detalii dati clic pe imaginea de mai jos:

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Anders Olofsson – former Head of Payments Finastra

Banking 4.0 – „how was the experience for you”

So many people are coming here to Bucharest, people that I see and interact on linkedin and now I get the change to meet them in person. It was like being to the Football World Cup but this was the World Cup on linkedin in payments and open banking.”

Many more interesting quotes in the video below:

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?