Alpha Bank a instalat echipamente multifunctionale (ATM 24 Banking) in mai mult de 50% din reteaua bancii

27 august 2021

Alpha Bank Romania a continuat să isi extinda infrastructura self service prin cresterea rețelei de echipamente multifuncționale (ATM 24 Banking), precizeaza banca in comunicatul prin care anunta rezultatele aferente primului semestru din acest an.

Banca spune ca a pus această tehnologie la dispoziția clienților în mai mult de 50% din rețeaua noastră. În plus, pentru a îmbunătăți asistența oferită, banca a extins programul de lucru al call center-ului pentru a acoperi și zilele de sâmbătă.


In plus, banca si-a consolidat poziția pe piața locală de plăți, devenind prima bancă ce oferă soluții complete de plată prin intermediul propriilor terminale POS, cu carduri emise sub siglele celor mai importante organizații de plată din lume: Visa, Mastercard, Union Pay și American Express.

De asemenea, in comunicat se mai precizeaza ca soluția sa de plăți instant bazată pe tehnologiile Visa Direct și Mastercard Money Send „continuă să câștige teren în piață, printre cei care au implementat-o regăsindu-se unii dintre cei mai importanți jucători din sectorul retail”.

Rezultate financiare

La finalul primului semestru, portofoliul de credite al Alpha Bank în Romania s-a situat la 2,7 miliarde euro, la aproape același nivel ca anul precedent, activitatea de creditare susținută fiind contrabalansată de un nivel ridicat al rambursărilor.

Profitul înainte de impozitare a ajuns la 10,6 milioane euro, creșterea înregistrată față de aceeași perioadă a anului trecut fiind pozitiv influențată de reducerea costului riscului. Banca spune ca veniturile din comisioane au înregistrat o îmbunătățire semnificativă atenuând impactul ratelor de dobândă scăzute.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Mihai Draghici – CEO PayByFace

„Dupa ce oamenii creeaza un cont PayByFace si au adaugat cardul, selfi-ul si PIN-ul, si au avut un pic de curaj sa se duca sa incerce, daca au incercat o data plata prin recunoastere faciala nu mai folosesc altceva (n.r. ca modalitate de plata). 80% dintre ei numai asta folosesc. Le place la nebunie.” 

Afla aici rezultatele in adoptia platii prin recunoastere faciala.

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?