1% din populatia urbana si-ar depune banii la BNR

18 februarie 2011

17 februarie, 2011 – Romanii inca mai cred ca Banca Nationala are operatiuni de ghiseu, 1% din populatia urbana declara ca daca ar dispune de o suma mare de bani ar face un depozit la banca centrala, potrivit National Banking Index realizat de Institutul Roman pentru Evaluare si Strategie (IRES). 65% dintre romanii din mediul urban care utilizeaza servicii bancare au un cont curent (inclusiv card de salariu), 35% au un card de credit, 22% au un cont de economii, in timp ce 16% au luat un credit pentru nevoi personale.

O treime din respondenți folosesc bancomatul saptamanal, o cincime ocazional, in timp ce o alta treime folosește bancomatul o data pe luna. Restul respondenților il folosesc mai rar (6%) sau deloc (15%). 47% dintre romani nu folosesc niciodata cardul pentru a plati cumparaturile, iar 33% il folosesc ocazional; 15%, in schimb, il folosesc de cele mai multe ori, iar 5% declara ca il folosesc de fiecare data. Serviciile bancare on-line sunt accesate in prezent de doar 17% dintre utilizatorii serviciilor bancare.

Potrivit studiului, unul din 10 utilizatori de servicii bancare, cu rezidența in mediul urban, intenționeaza sa ia un credit de la banca in viitorul apropiat. Intr-o luna normala, doar 39% dintre utilizatorii de servicii bancare din mediul urban reușesc sa faca economii.

NATIONAL BANKING INDEX 2011 este primul program integrat de evaluare a percepției pieței bancare derulat in Romania. Rezultatele National Banking Index reprezinta un feedback al clienților cu privire la experiența lor cu piața bancara.

La studiu, realizat pe baza de interviu, au participat 1.436 de indivizi din mediul urban in varsta de cel putin 18 ani.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Nic Marius Balaceanu – Founder & CEO Lendrise

„For more than a week now, ScoreRise enrolls daily hundreds of users through an innovative facial recognition interface. Enrollment takes less than a minute and it does not require presence of a human operator or video recording. And, of course, it stays fully GDPR compliant with help from Reff & Associates and Deloitte Romania.”

Sondaj
Romania este ultima tara membra UE care nu a transpus in legislatia romaneasca Directiva europeana revizuita a serviciilor de plata (PSD2). Cand credeti ca se va intampla totusi acest lucru?
48 votes · 48 answers
Voteaza
NoCash