Wirecard Romania devine parte din grupul SIBS, liderul din Portugalia pe servicii de plata

28 septembrie 2020

Wirecard Romania, Romcard și Supercard Solutions & Services au fost achiziționate de către SIBS Group, într-o tranzacție încheiată astăzi.
„SIBS este un furnizor de servicii de plată complete, cu o poziție de lider în Portugalia și o amprentă semnificativă în țări dezvoltate din Europa și Africa,” potrivit comunicatului.

Grupul oferă soluţii digitale și de e-commerce, soluţii pentru reţele ATM și POS, precum şi servicii de producţie şi personalizare carduri.


„Prin această achiziție, SIBS ajunge pe piața din România şi îşi extinde astfel prezenţa în Europa de Est, unde are deja o activitate semnificativă în Polonia, prin Paytel”, precizeaza compania.

Wirecard Romania, Romcard și Supercard au o experiență de peste 25 de ani în servicii de plată și soluții tehnologice şi de fidelitate, având parteneriate cu nume mari din piaţa bancară şi de retail din România, precum şi cu clienți din Moldova, Serbia, Ungaria, Kosovo, Muntenegru, Macedonia și Lituania.

Romcard are o poziție de lider pe piața românească de plăți. Supercard Solutions & Services are o cotă de piață de top pe zona soluţiilor de fidelizare end-to-end pentru comercianţi.

„Compania din România a funcționat în cea mai mare măsură independent de grupul-mamă și, în consecință, este pregătită pentru o nouă etapă de creștere, cu un sprijin operațional puternic din partea grupului SIBS,” se mai arata in comunicat.

Suntem încântați să devenim parte a SIBS, o companie cu un profil de business similar cu al nostru și cu o prezență puternică în mediul soluțiilor de plată de pe două continente. Sunt sigur că, împreună, companiile noastre vor continua să aducă soluții de plată inovatoare pe piețele din România și din Europa și să fie un partener de încredere atât pentru companiile care ne-au acordat încrederea lor până acum, precum și pentru companii noi. Povestea noastră de succes continuă și suntem încântați să atingem noi frontiere, atât din punct de vedere geografic, cât şi inovativ.„, a declarat Utku Ogrendil, CEO Wirecard Romania.

„Aceste companii împart acelaşi ADN. SIBS este o companie lider pe piaţa soluţiilor de plăți, ce îmbunătățește modalităţile de plată pentru peste 300 de milioane de utilizatori, pe mai mult de 10 piețe. În calitate de acționari ai companiilor vom continua – și vom intensifica – concentrarea pe furnizarea celor mai convenabile, sigure și inovatoare soluţii de plată pentru piaţa din România și vom căuta să creştem în continuare cooperarea cu personalul și partenerii existenți, pentru a consolida piața românească de plăți și, pe această bază, să impulsionăm tendința actuală către plata fără numerar.” a declarat CEO SIBS Group Ms. Madalena Tomé.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Gabriela Nistor – director general adjunct BT

Tendinţele pe care le-am remarcat înainte de începerea pandemiei s-au accelerat pe perioada stării de urgenţă. Am văzut acest lucru ca o oportunitate, un tipping point pentru bancă. Post-pandemie nu avem cum sa ne întoarcem la comportamentul financiar pe care îl aveam până în februarie a.c. Relaţia românilor cu online-ul s-a schimbat. In plus, cardul fizic se va dematerializa. Vom asista la o scădere a cererii pentru cardurile fizice, respectiv la o creştere a preferinţei pentru componenta digitală a acestora.”

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale in 2020?