Western Union semneaza un acord cu Skype pentru piata din S.U.A. si ofera o noua solutie de plata alternativa in locatii

10 aprilie 2015

Western Union si platforma Skype detinuta de Microsoft, ce ofera utilizatorilor posibilitatea de a comunica online prin mesaje text, video sau voce, au anuntat semnarea unui acord care permite clientilor Skype sa-si alimenteze conturile in peste 50.000 de locatii ale Agentilor Western Union de pe tot teritoriul S.U.A.

Aceasta noua alianta strategica permite Western Union sa-si consolideze capacitatea de raspuns digital la nevoile consumatorilor printr-o noua solutie de plata in locatii. Noul serviciu reprezinta, de asemenea, o solutie la indemana companiilor care opereaza cu mult continut digital sau a celor de comert on-line care cauta sa atraga noi clienti.

Acordul permite utilizatorilor sa foloseasca serviciile Western Union pentru achizitionarea de puncte de credit Skype in vederea efectuarii de apeluri catre mobil si telefonie fixa in intreaga lume.

Odilon Almeida, Presedinte Western Union, pentru America de Nord si de Sud si Uniunea Europeana a spus:  „Aceasta colaborare este fireasca, in masura in care atat Western Union, cat si Skype au ca misiune sa conecteze oamenii atunci cand acestia nu sunt impreuna”.

„Western Union isi optimizeaza constant sistemul de transferuri de bani pentru a putea pune banii in miscare si pentru a asigura servicii de plati peste tot in lume, atat in numerar si cat si digital. Inovatiile pentru care optam au la baza ceea ce isi doresc clientii nostri. In acest sens, Skype este un exemplu clasic, permitand clientilor sa se bucure de acces digital si de o noua optiune de plata in locatie”, a adaugat el.

Potrivit comunicatului de presa, business-ul Western Union este sa puna in miscare banii clientilor, indiferent daca acestia sunt bancarizati, slab bancarizati sau chiar ne-bancarizati. Serviciile oferite includ transferuri de bani de la consumator la consumator, servicii de plati consumer to business, servicii de plati transfrontaliere pentru IMM-uri si de plati pentru ONG-uri, institutii financiare si organisme educationale.

”Venim cu noi soluții alternativa la serviciile de transfer de bani, in scopul de a facilita trimiterea de bani oricand, in orice fel si (aproape) oriunde pe glob, printr-o varietate de optiuni de plata, precum cash, in conturi bancare, cu carduri de debit, de credit sau pre-platite, portofel electronic sau Apple Pay – disponibil deja în SUA”, a mai spus Odilon Almeida.

Skype are peste 300 de milioane de utilizatori activi si multi dintre acestia sunt si clienti ai Western Union.

Platforma Western Union® Quick Collect care faciliteaza platile de la consumatori catre companii permite utilizatorilor de Skype sa isi reîncarce conturile personale sau pe cele ale celor dragi. Serviciul Western Union Quick Collect este disponibil in Statele Unite printr-o retea de peste 50.000 de locatii ale Agentilor, de la banci, lanturi nationale de retail si supermarketuri, pana la locatii independente.

Adauga comentariu

Noutăți

The rise of the mobile wallet

Cifra/Declaratia zilei

Gabriela Nistor – director general adjunct BT

Tendinţele pe care le-am remarcat înainte de începerea pandemiei s-au accelerat pe perioada stării de urgenţă. Am văzut acest lucru ca o oportunitate, un tipping point pentru bancă. Post-pandemie nu avem cum sa ne întoarcem la comportamentul financiar pe care îl aveam până în februarie a.c. Relaţia românilor cu online-ul s-a schimbat. In plus, cardul fizic se va dematerializa. Vom asista la o scădere a cererii pentru cardurile fizice, respectiv la o creştere a preferinţei pentru componenta digitală a acestora.”

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale in 2020?