[stock-market-ticker symbols="FB;BABA;AMZN;AXP;AAPL;DBD;EEFT;GTO.AS;ING.PA;MA;MGI;NPSNY;NCR;PYPL;005930.KS;SQ;HO.PA;V;WDI.DE;WU;WP" width="100%" palette="financial-light"]

Vodafone incearca tot felul de solutii pentru a convinge romanii sa foloseasca MPesa – ultima este parteneriatul cu Moneygram

7 martie 2016

Clienţii Vodafone care deţin un cont de transfer de bani M-Pesa pot primi sume din peste 125 de ţări la nivel global, trimişi prin MoneyGram, pe care-i pot retrage din locaţiile M-Pesa sau să-i utilizeze direct de pe telefonul mobil, efectuând transferuri sau plăţi.

Cu noul serviciu, clientii MoneyGram pot sa trimita bani din strainatate catre utilizatorii Vodafone Romania, instantaneu si intr-un mod securizat. Abonatii Vodafone Romania si utilizatorii Cartelei Vodafone pot primi, in regim non-stop, bani provenind din transferuri internationale realizate din orice locatie MoneyGram si pot folosi imediat banii, direct de pe telefoanele lor mobile.

“Avand in vedere ca jumatate din populatia Romaniei fie nu are un cont bancar fie prefera sa plateasca in cash, MoneyGram saluta parteneriatul cu Vodafone Romania ce ofera acces milioanelor de romani la o noua optiune de transfer de bani simpla, rapida si de incredere. Acest nou serviciu ofera romanilor din intreaga tara, posibilitatea de a primi bani de la prietenii si familia din strainatate, direct pe telefonul mobil Vodafone”, a spus Radu Pojoga, director regional pentru Sud-Estul Europei MoneyGram.

“Vodafone Romania pune la dispozitie peste 350.000 de locatii MoneyGram din toata lumea de unde clientii pot trimite bani in Romania, direct pe telefonul mobil al beneficiarului. Serviciul foloseste o platforma tehnologica unica-prima platforma mobila de pe piata din Romania ce le permite romanilor sa primeasca bani din strainatate avand acces imediat si in regim non-stop la aceste fonduri.” a spus Valentin Stefan, director, business development, Vodafone Romania.

Utilizatorii Vodafone care au un cont M-Pesa pot retrage banii primiţi în toate locaţiile M-Pesa din ţară sau îi pot folosi direct de pe telefonul mobil pentru a-i trimite mai departe către prieteni sau rude, pot face reîncărcări pe Cartela Vodafone, plăti facturi de utilităţi sau face plata către diverşi comercianţi.

Serviciul M-Pesa nu presupune existenţa unui cont bancar sau a unei conexiuni la net şi poate fi folosit şi de pe telefoane simple, nu doar de pe smartphone-uri. Contul clientului este asociat cu numărul de mobil, iar acesta este activat gratuit după prezentarea unui act de identitate. Utilizarea serviciului nu presupune plata unei taxe lunare, ci doar a comisionului aferent operatiunii efectuate.

Serviciul MPesa a fost lansat de Vodafone in martie 2014. In toata aceasta perioada scursa, de doi ani, rata extrem de scazuta de adoptie a determinat Vodafone sa nu publice nicio cifra legata de gradul de tranzactionare. Compania se „incapataneaza” sa impuna acest serviciu in ciuda faptului ca piata nu si-l doreste. Vodafone nu vrea (inca) sa accepte o realitate: Romania nu este Africa!

In treacat fie spus, Orange România anunţa in noiembrie 2012  introducerea serviciului de transfer internaţional de bani cash prin MoneyGram. Cei care doresc să trimită sau să primească bani, o pot face în orice Orange shop. Desi au trecut trei ani de atunci, Orange Romania nu se grabeste sa lanseze un serviciu propriu de transferuri si plati mobile pe piata romaneasca. De ce? Tocmai pentru ca au vazut rezultatele deloc incurajatoare pentru MPesa.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Anders Olofsson – former Head of Payments Finastra

Banking 4.0 – „how was the experience for you”

So many people are coming here to Bucharest, people that I see and interact on linkedin and now I get the change to meet them in person. It was like being to the Football World Cup but this was the World Cup on linkedin in payments and open banking.”

Many more interesting quotes in the video below:

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?