Vlad Yatsenko, co-fondator si CTO Revolut: „vrem sa devenim propriul procesator de carduri”

16 mai 2019

Într-o scurtă vizită in Romania, Vlad Yatsenko (foto), co-fondator și CTO al aplicaţiei a prezentat pentru StartupCafe planurile companiei in viitorul apropiat.

Legat de acordarea de „overdraft” sau imprumuturi prin Revolut, inclusiv pe piata din Romania, Yatsenko a spus ca totul de depinde momentul în care va fi introdusa licenţa bancară.

„Vom începe să trecem utilizatorii pe această licenţă, apoi vom lansa şi aceste produse, dar nu vă pot da o dată exactă când vor fi lansate în România. Dar, în prezent, pregătim migrarea către licenţa bancară de la licenţa e-money pe care fincţionăm acum. Planul este să facem asta în acest an, dar nu se va întâmpla de pe o zi pe alta, va fi un întreg proces în spate. S-ar putea să se întâmple peste câteva luni, în prezent ne pregătim să testăm această trecere şi produsele respective pe câţiva utilizatori beta. Momentan, ne concetrăm pe lansarea Revolut în noi pieţe. Următoarele ţări în care vom introduce serviciul sunt: Australia, SUA, Singapore şi Japonia. Aceasta este prioritatea noastra, acum.”

Pe partea de tehnologie, Yatcenko a precizat ca urmeaza noi lansări de produse precum posibilitatea de a face tranzacţii pe burse, gratuit, dar si câteva schimbări pentru conturile de business.

Un alt proiect important, este „să devenim propriul procesator de carduri”.

„De asemenea, vom lansa posibilitatea de transfer prin Google Pay şi Apple Pay, în sfârşit!”

Urmează un important upgrade pentru aplicaţie, pentru că devine din ce în ce mai complexă, cu noi funcţionalităţi şi noi produse. Vor fi noi funcţionalităţi şi pe partea de Analytics şi Buget, care vor ajuta utilizatorii să îşi managerieze finanţele mai bine. De asemenea, utilizatorii Vaults îşi vor putea împărţi economiile cu prietenii, precum în situaţii în care vor să strângă bani împreună pentru un proiect anume sau o excursie.”

Interviul complet aici:

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Adrian Vasilescu – consilier de strategie al guvernatorului BNR

„O singură provizie am făcut, de card, pentru că nu mai umblu cu banii în buzunar. Banii sunt cei mai periculoși când este vorba de răspândirea unei molimi. Am renunțat la cash. În rest, este o prostie să faci provizii. Dacă vine o molimă și nici nu știi când va ajunge, dacă ar fi să se întindă, pe cât timp să poți să faci provizii? Faci provizii pe trei săptămâni, pe patru săptămâni și mai departe?”, a spus consultantul.

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale in 2020?