[stock-market-ticker symbols="FB;BABA;AMZN;AXP;AAPL;DBD;EEFT;GTO.AS;ING.PA;MA;MGI;NPSNY;NCR;PYPL;005930.KS;SQ;HO.PA;V;WDI.DE;WU;WP" width="100%" palette="financial-light"]

Visa Europe lanseaza serviciile de plati mobile intre persoane fizice si alerte pe telefon

28 septembrie 2011

28 septembrie 2011 – Visa Europe anunta lansarea serviciului de plati mobile de la persoana la persoana (P2P), care permite tuturor utilizatorilor inregistrati sa transfere bani oricarui posesor de card Visa din Europa de pe telefonul mobil. Disponibil din octombrie, serviciul face posibila transmiterea cu usurinta a banilor catre o persoana de contact din agenda telefonului mobil, catre un numar de telefon mobil sau la un anumit numar de card Visa – indiferent daca destinatarul este inregistrat sau nu in serviciu.

Pentru serviciul de plati mobile P2P de la Visa nu este nevoie de un cont separat iar nivelul de securitate este acelasi ca in cazul oricarei alte tranzactii cu un card Visa. Serviciul va fi disponibil la lansare printr-o aplicatie care va putea fi folosita de terminalele cu sistem de operare Android, in limba engleza, si va sprijini transferurile intr-o singura moneda pentru posesorii de carduri Visa emise de catre bancile membre Visa Europe. Sprijin pentru alte sisteme de operare pentru telefoanele mobile si transferuri de valute multiple catre sau in interiorul tarilor din afara Europei vor fi adaugate in urmatoarele luni.

“Anuntul de astazi este primul dintr-o serie de lansari de noi produse si servicii pe care Visa Europe le va introduce pe piata in lunile urmatoare, care reflecta schimbarea fundamentala in comportamentul consumatorilor. Observam deja adoptarea timpurie a platilor mobile si, in lunile urmatoare, vom asista la adoptarea la scara larga a tehnologiilor NFC si a serviciilor de comert online, in siguranta deplina, si in cele din urma a noului portofel digital”, a declarat Peter Ayliffe, Chief Executive Visa Europe.

De asemenea, tot de la 1 octombrie a.c., vor fi disponibile pentru bancile membre Visa Europe si serviciul de Alerte. Alertele Visa notifica posesorii de carduri Visa in timp real, ori de cate ori cardul lor este folosit pentru a face o achizitie sau pentru a retrage numerar prin intermediul retelei de plata Visa Europe. Astfel, clientii isi vor vedea in timp real tranzactiile, de acasa sau din strainatate, si vor afla imediat daca a fost utilizat cardul fara aprobarea lor.

Serviciile de plati mobile P2P si alerte Visa au fost dezvoltate de Visa Europe in parteneriat cu Monitise, fiind primele dintr-o serie de servicii care vor fi disponibile prin parteneriatul anuntat la inceputul acestui an.

Despre platile mobile P2P Visa

Serviciul ruleaza printr-o aplicatie usor de utilizat pentru smartphone, care permite clientilor sa trimita bani catre o persoana de contact din agenda telefonului mobil, catre un numar de telefon mobil sau la un anumit numar de card Visa.

Persoana care realizeaza plata trebuie:

  1. sa detina un card Visa emis de o banca care ofera acest serviciu
  2. sa fie inregistrat in serviciu si sa aiba aplicatia pentru smartphone descarcata

Suma de bani este transferata automat pe cardul destinatarului (de debit, credit sau prepaid).

Despre alertele Visa

Bancile membre ale Visa Europe vor putea alege intre doua servicii de alerte Visa:

  1. Data Feed: Un serviciu care permite bancilor membre care au deja o platforma de alerte sa-si imbunatateasca serviciul prin trimiterea de alerte aproape in timp real. Aceste alerte pot fi adaptate nevoilor fiecarui posesor de carduri si pot cuprinde notificari privind tranzactii realizate in strainatate, la bancomate sau pe internet.
  2. Full Service: Un serviciu care furnizeaza bancilor membre, care nu detin o platforma de alerte, o solutie completa si de securitate avansata pe care o pot utiliza pentru a pune la dispozitia posesorilor de carduri alerte aproape in timp real cand cardul lor Visa este utilizat. Si in acest caz, aceste alerte pot fi adaptate nevoilor fiecarui posesor de carduri.

Despre Monitise

Monitise plc (LSE: MONI.L) este o companie de tehnologie care furnizeaza operatiuni bancare prin terminale mobile, plati si retele comerciale in intreaga lume, dispunand de tehnologii si competente recunoscute care permit institutiilor financiare si altor furnizori de servicii sa ofere o gama larga de servicii clientilor lor, atat din tari dezvoltate cat si din tari emergente. Cu o oferta de servicii live in Marea Britanie, SUA, India si Africa, Monitise colaboreaza cu parteneri internationali pentru a oferi aceleasi servicii de operatiuni bancare, plati si comert la nivel mondial, inclusiv in Europa, regiunea Asia Pacific si America Latina. Monitise a incheiat un acord privind o alianta globala cu Visa Inc. si un parteneriat strategic cu Visa Europe. Printre partenerii si clientii companiei se mai afla FIS, RBS, NatWest, HSBC, Lloyds Banking Group, First Direct, U.S. Bank, Ulster Bank, Standard Chartered Bank, Travelex, Vocalink, Vodafone, Orange, O2 si T-Mobile, 3 UK, Research In Motion, Best Buy Europe, The Carphone Warehouse, First Eastern, Astra, JETCO si PCCW mobile.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Anders Olofsson – former Head of Payments Finastra

Banking 4.0 – „how was the experience for you”

So many people are coming here to Bucharest, people that I see and interact on linkedin and now I get the change to meet them in person. It was like being to the Football World Cup but this was the World Cup on linkedin in payments and open banking.”

Many more interesting quotes in the video below:

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?