[stock-market-ticker symbols="FB;BABA;AMZN;AXP;AAPL;DBD;EEFT;GTO.AS;ING.PA;MA;MGI;NPSNY;NCR;PYPL;005930.KS;SQ;HO.PA;V;WDI.DE;WU;WP" width="100%" palette="financial-light"]

Visa Europe estimeaza ca astazi se vor cheltui online peste 500 mil. Euro

28 noiembrie 2011

28 noiembrie, 2011 – Visa Europe se asteapta ca astazi sa fie cea mai aglomerata zi din an pentru cumparaturile pe internet in Europa. Posesorii de carduri Visa vor cheltui online peste 510 milioane euro, dintre care 80% pe carduri de debit, potrivit unei analize a companiei de plati.   Cumparatorii vor cheltui in medie 350.000 euro pe minut, iar momentul de varf se estimeaza ca va avea loc la ora pranzului, in intervalul cuprins intre 13:00 si 14:00. Un al doilea moment de varf este asteptat in jurul orei 19:00, cand cumparatorii intra pe internet de acasa dupa ce se intorc de la serviciu.

Visa Europe se asteapta sa proceseze doar in aceasta zi aproximativ 7 milioane de tranzactii in Europa, sau 4.800 de tranzactii pe minut, pe masura ce tot mai multi consumatori apeleaza la internet pentru cumparaturile de Craciun. 

“Estimam ca peste 510 milioane euro vor fi cheltuiti online luni, in Europa, pe cardurile Visa, ceea ce inseamna o crestere de 14% fata de 2010. Cumparaturile online reprezinta 20% din totalul cheltuielilor pe cardurile Visa, iar volumul tranzactiilor procesate zilnic si datele noastre despre tendintele de consum ne ofera o imagine de ansamblu asupra comportamentului de plata al consumatorilor”, declara Dr Steve Perry, director comercial al Visa Europe.

In magazinele situate pe arterele comerciale importante, ultimele doua zile de dinaintea Craciunului sunt, de regula, cele mai aglomerate pentru cumparaturi. Avand in vedere ca Ajunul Craciunului va fi intr-o zi de sambata anul acesta, Visa Europe estimeaza ca vineri, 23 decembrie, va fi cea mai aglomerata zi, intrucat cumparatorii vor profita de programul prelungit al magazinelor si nu vor dori sa lase cumparaturile pe ultimul moment, chiar inainte de Craciun.

Visa isi bazeaza estimarile pe datele privind volumul tranzactiilor de pana in prezent si pe comportamentul de plata observat in anii anteriori in preajma Craciunului. 1 din fiecare 8 euro cheltuiti in Europa este pe un card Visa, acesta fiind unul dintre cei mai de incredere indicatori ai tendintelor privind comportamentul de plata al consumatorilor. 

In Europa, sunt peste 430 milioane carduri Visa de debit, credit si business. La sfarsitul anului incheiat in martie 2011, cardurile Visa au fost utilizate pentru plati si retrageri de numerar evaluate la 1,6 mii de miliarde EUR. 12,5% din cheltuielile din Europa au fost facute cu un card Visa si peste 70% din aceste tranzactii au fost realizate pe carduri Visa de debit.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Anders Olofsson – former Head of Payments Finastra

Banking 4.0 – „how was the experience for you”

So many people are coming here to Bucharest, people that I see and interact on linkedin and now I get the change to meet them in person. It was like being to the Football World Cup but this was the World Cup on linkedin in payments and open banking.”

Many more interesting quotes in the video below:

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?