Unde este astazi piata criptomonedelor din Romania? Intre 500.000 si un milion de romani detin criptomonede in valoare de miliarde de euro.

29 aprilie 2021

Revista Business Magazin a stat de voba cu cativa manageri ai celor mai utilizate platforme locale de tranzactionare criptomonede. A rezultat o analiza extrem de detaliata a acestui fenomen in Romania.

Iata cele mai interesante declaratii ale reprezentantilor acestor platforme.

Mă aştept să fie între 500.000 şi 1 milion de români în această piaţă acum,” a declarat Sergiu Drăgănuş, cofondator CryptoCoin.PRO.

Sunt convins că românii au în criptomonede valori totale de ordinul miliardelor de euro”, a spus George Rotariu, CEO si cofondator Bitcoin Romania, care situa această cifră la 1 miliard de euro la începutul anului.

Desi BNR a emis recent un comunicat in care spune ca „reglementările administrate de BNR nu conțin prevederi care să interzică instituțiilor de credit să ofere servicii de cont furnizorilor de servicii de schimb între monede virtuale și monede fiduciare și furnizorilor de portofele digitale”, „nicio banca nu a fost de acord să deschidem cont pentru plata salariilor şi/sau a taxelor la stat,” spune Draganus.

Accesati Business Magazin pentru a vedea pozitia ADR legata de când ar putea începe autorităţile implementarea prevederilor ce vor permite platformelor de exchange să opereze fără probleme şi în relaţia cu băncile şi în cea cu clienţii.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Nic Balaceanu – CEO & fondator Lendrise Marketplace

„40% dintre romani nu au un cont bancar. Sa nu uitam ca din cei 4,5 mil. de romani la Biroul de Credit numai jumatate sunt eligibili pentru un credit bancar. Ceilalti isi pot lua un credit non-bancar sau nu-si pot lua absolut niciun credit.” 

Afla aici sfaturile expertului

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?