[stock-market-ticker symbols="FB;BABA;AMZN;AXP;AAPL;DBD;EEFT;GTO.AS;ING.PA;MA;MGI;NPSNY;NCR;PYPL;005930.KS;SQ;HO.PA;V;WDI.DE;WU;WP" width="100%" palette="financial-light"]

Un startup-romanesc a creat o solutie online de autentificare bazata pe modul in care tasteaza utilizatorii

19 martie 2018

TypingDNA este o firmă de securitate, fondată de Raul Popa şi Cristian Tamas, ce oferă servicii de identificare şi autentificare folosind algoritmi de inteligenţă artificială ce recunosc modul unic în care tastează o persoană. Aceste „biometrice de tastare” sunt cel mai nou mod de autentificare secundară în tranzacţiile online, urmând să îmbunatăţească şi să înlocuiască, în viitor, metodele actuale, scrie Startupcafe.ro.

De cele mai multe ori, atunci când te loghezi în anumite conturi ai nevoie şi de un cod separat de identificare ce îţi este trimis prin SMS, pentru o mai mare siguranţă că altcineva nu foloseşte parola ta.

În astfel de cazuri putem spune ca experienţă a utilizatorilor nu este una bună – spune Raul Popa, co-fondator al TypingDNA – nimeni nu îşi doreşte să folosească două dispozitive diferite pentru a se loga pe un cont.

Drept urmare, folosind softul dezvoltat de startup-ul orădean, utilizatorii îşi introduc numele de utilizator şi parola într-o fereastră din browser, TypingDNA analizează felul în care au fost acestea tastate şi poate confirma dacă utilizatorul este într-adevăr deţinătorul acelui cont.

Raul Popa a mai explicat că softul măsoară două aspecte cheie ale felului în care tastezi – cât de mult durează până atingi o tastă şi cât de mult ţii tasta respectivă apăsată. Cele două elemente sunt unice în funcţie de fiecare utilizator în parte.

De asemenea, el mai atrage atenţia că, dacă utilizatorul tastează la un moment dat dintr-o poziţie neobişnuită sau mai lent decât de obicei, aplicaţia s-ar putea să îi respingă parola, dar în acest caz tot ce trebuie să facă este să mai introducă încă o dată elementele de identificare.

Ca model de business, startup-ul îşi propune să facă diferite parteneriate cu site-uri şi companii care să încorporeze tehnologia creată de el, dar, totodată lansează soluţia şi sub forma unei extensii gratuite a browserului Chrome, care funcţioneză ca o alternativă pentru autentificarea în doi paşi, folosită de foarte multe servivicii, precum Amazon Web Services, Coinbase şi Gmail.

TypingDNA este una dintre cele peste 10 companii fintech locale care sunt invitate sa-si expuna proiectele inovatoare in prima parte a Galei NOCASH dedicata premiilor de excelenta din industria platilor electronice. Vor fi invitate sa prezinte cele mai promitatoare fintech-uri din Romania in incercarea de a face o radiografie a potentialului actual, real, al solutiilor de business pe care startup-urile le ofera industriei financiar-bancare.

Mai multe detalii aici: Introducing TypingDNA Authenticator

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Anders Olofsson – former Head of Payments Finastra

Banking 4.0 – „how was the experience for you”

So many people are coming here to Bucharest, people that I see and interact on linkedin and now I get the change to meet them in person. It was like being to the Football World Cup but this was the World Cup on linkedin in payments and open banking.”

Many more interesting quotes in the video below:

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?