Transfond: 10 banci – cu o cota de piata de 80% – vor adopta serviciul de plati instant, pana la sfarsitul anului. Institutia va pune la dispozitia bancilor un nou serviciu: „confirmation of payee”.

Premium
6 iunie 2022

Transfond a fost desemnat Partenerul Anului pentru industria serviciilor financiare si de plati, de catre comunitatea de experti NOCASH , pentru lansarea comerciala a serviciului Alias Pay.

Prezent la festivitatea de decernare a premiilor de excelenta, Ionel Dumitru (foto), consilier al presedintelui Ransfond, a declarat ca institutia pe care o reprezinta merita acest premiu „pentru ca este ceea ce Revolut a adus in peisajul nostru ca fintech”.

Noi am incercat sa extindem asta la nivelul intregului sistem bancar. Practic, acum, cunoscand numarul de telefon al beneficiarului, poti sa platesti catre oricine, indiferent de banca la care acesta are deschis contul. Deci nu doar intrabancar.” – a declarat Ionel Dumitru.

Vorbind despre adoptia acestui serviciu, reprezentantul Transfond a spus ca acesta depinde de gradul de implementare a serviciului de plati instant.

Pana la sfarsitul anului probabil ca o sa avem 10 banci pe instant payments. Aceste banci vor acoperi 80% din piata. Alias Pay vine ca o completare la acest serviciu. Probabil ca ulterior vom avea suficente banci.” – a precizat reprezentantul Transfond.

Acesta a mai precizat ca se asteapta ca Transfond sa fie premiat si anul viitor pentru lansarea unui alt serviciu pe care institutia il va pune la dispozitia bancilor. Este vorba despre „Confirmation of the payee”, un serviciu care preintampina efectuarea de plati in conturi gresite.

Atunci cand platim pe cineva, care ne-a trimis o factura cu un cod IBAN, serviciul permite sa aflam imediat al cui este acel IBAN, chiar inainte de efectuarea platii.” – a explicat Ionel Dumitru.

_____________

La cea de-a XXI-a editie a Galei NCASH, comunitatea de experti NOCASH a desemnat Transfond Partenerul Anului pentru lansarea comerciala a serviciului AliasPay (serviciu adoptat initial de catre CEC Bank si Banca Transilvania), care permite plati intre conturi deschise la banci diferite utilizand doar numarul de telefon mobil. Detalii

Gala NOCASH, editia XXI – Festivitatea de decernare a premiilor de excelenta – incepand cu 02.12.00′

Evenimentul s-a putut organiza gratie sprijinului oferit de PayPoint Romania, care a fost principalul partener al Galei.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Mihai Draghici – CEO PayByFace

„Dupa ce oamenii creeaza un cont PayByFace si au adaugat cardul, selfi-ul si PIN-ul, si au avut un pic de curaj sa se duca sa incerce, daca au incercat o data plata prin recunoastere faciala nu mai folosesc altceva (n.r. ca modalitate de plata). 80% dintre ei numai asta folosesc. Le place la nebunie.” 

Afla aici rezultatele in adoptia platii prin recunoastere faciala.

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?