Transfond va lansa comercial serviciul AliasPay, care permite plati intre conturi deschise la banci diferite utilizand doar numarul de telefon mobil

12 martie 2021

Transfond anunță ca lansarea serviciului AliasPay, pentru utilizatorii de servicii financiare, va avea loc în cadrul Forumului Serviciilor Financiare Digitale, Ediţia a III-a, online, organizat de Asociația Română a Băncilor, în data de 18.03.2021.

Inca din septembrie 2020, TRANSFOND lansa un comunicat prin care preciza ca oferă posibilitatea inițierii simplificate de plăți între două conturi deschise la bănci diferite, utilizând doar numărul de telefon mobil al beneficiarului plății, prin intermediul serviciului AliasPay – disponibil în regim 24/7/365.


Atunci, Transfond preciza ca această facilitate va fi oferită consumatorilor finali (persoane fizice sau juridice) prin intermediul băncilor/furnizorilor de servicii de plată care vor participa la serviciul AliasPay.

„Aceștia au la dispoziție începând de astăzi documentația AliasPay, ca parte integrantă a Regulilor de sistem ale SENT (Casa de Compensare a plăților interbancare în lei și în euro, administrată de TRANSFOND). Așadar, accesul consumatorilor finali de servicii financiare la AliasPay este determinat de aderarea în prealabil a propriilor bănci/furnizori de servicii de plată la acest serviciu,” se preciza in comunicat.

AliasPay este un serviciu de tip SPL (Standardised Proxy Lookup) care permite inițierea de plăți pe baza unui alias (numărul de telefon mobil) pe care cel care face plata îl cunoaște la momentul inițierii acesteia. AliasPay realizează corelarea, pentru furnizorii de servicii de plată, între alias și numărul de cont IBAN al beneficiarului plății.

În implementarea serviciului, TRANSFOND a utilizat schema SPL a Asociației Române a Băncilor.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Irina Chitu – country manager finzoom.ro

„Cel mai bine este sa imprumuti maxim 25% din venitul net, pentru a sta linistit. Cata casa imi permit? Asta inseamna 4 ani de venituri.”

Afla aici sfaturile expertului

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?