Timisoara devine al treilea oras din Romania in care este disponibil serviciul de car sharing electric eGO. Cheia mașinii este inlocuita exclusiv de cardul bancar contactless, indiferent de banca emitenta.

1 octombrie 2019

,eGO, primul serviciu de car sharing 100% electric din România, lansat în 2017 în parteneriat cu BCR, s-a lansat oficial în acest weekend și la Timișoara.

„Toate mașinile disponibile sunt autovehicule electrice premium de ultimă generație – BMW i3, iar serviciul eGO este accesibil printr-o aplicație dedicată, care permite localizarea și rezervarea autoturismelor, în timp ce cheia mașinii este înlocuită exclusiv de cardul bancar contactless, indiferent de banca emitentă.”, potrivit comunicatului de presa.

“Timișoara este al treilea oraș în care eGO se lansează, oferind locuitorilor o opțiune de transport prietenoasă cu mediul înconjurător, care contribuie la reducerea aglomerației urbane și oferă utilizatorilor un beneficiu important: plătești cât timp utilizezi efectiv mașina. În plus, ai la dispoziție o mașină cu stil și design inovator ori de câte ori ai nevoie de ea, fără a avea grija unor cheltuieli suplimentare generate de o mașină în proprietate personală, precum costuri de întreținere, asigurări, taxe sau parcare. Utilizatorii eGO sunt persoane cu stil de viață activ, care fac decizii inteligente în ceea ce privește cheltuielile lunare și își doresc să contribuie la un oraș și un viitor mai puțin poluat”, a declarat Radu Papuc, Managing Partner eGO.

Pentru a putea beneficia de serviciul BCR eGO, utilizatorii din Timișoara trebuie să dețină un card de debit sau credit contactless, indiferent care este banca emitenta si să instaleze aplicația BCR eGO, disponibilă atât utilizatorilor de Android, cât și de iOS.

Serviciul este conceput atât pentru clienții persoane fizice, cât și pentru companiile care doresc să ofere salariaților un serviciu modern de mobilitate urbană. În aplicația BCR eGO, utilizatorii vor putea localiza și rezerva mașina cea mai apropiată de locația în care se află. De asemenea, vor putea vedea care este gradul de încărcare al fiecărui autovehicul electric și, mai ales, unde pot găsi stațiile de încărcare.

Utilizatorii pot ridica și lăsa mașinile în orice punct al Timișoarei. Clienții care vor lăsa mașinile conectate la una dintre stațiile de încărcare disponibile vor beneficia de bonusuri suplimentare. Planurile tarifare pentru utilizarea serviciului BCR eGO pot fi consultate prin aplicație sau pe site-ul oficial, bcr-ego.ro, iar acestea vor varia în funcție de alegerea unor pachete predefinite (retail, corporate).

Clienții retail BCR care au înregistrat în aplicație un card George, dar și toți clienții aplicației care au fost validați până la data de 22 iulie 2019, beneficiază de tarife subvenționate: 15 lei „pornirea” (cost fix per cursă), plus 20 de lei pentru fiecare 30 de minute.

Clienții din Timișoara ai serviciului BCR eGO vor avea la dispoziție o flotă de 10 autoturisme BMW i3, numărul vehiculelor urmând să fie dimensionat ulterior în funcție de cererea clienților. Mașinile puse la dispoziție de BCR prin eGO sunt în totalitate autovehicule electrice BMW i3, care pot transporta până la 4 persoane.

Bateria de înaltă tensiune a automobilului poate fi încărcată la o staţie publică DC (curent continuu) de 50 kW în doar 40 de minute la 80% din capacitate și oferă o autonomie medie de 200 de kilometri în condiţii normale de utilizare. Modelul BMW i3 accelerează de la 0 la 100 km/h în 7,3 secunde, având un  motor cu o putere maximă de 170 CP şi un cuplu maxim de 250 Nm.

Aplicația eGo poate fi descărcată din App Store sau Google Play. Serviciul BCR eGO este disponibil și în București și Constanța. ­­­

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Jan Schildbach – Analyst Deutsche Bank


„Though Libra has met with fierce resistance from central banks and supervisory authorities and might never see the light of day, in many other cases tech firms (both start-ups and established big players) have successfully captured bits and pieces of universal banks’ traditional value chain. This trend may only intensify in the coming years. In this environment, European banks remain squeezed.”

Sondaj
In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale in 2020?
NoCash