Taraba Virtuala devine partener BCR Social Finance

3 aprilie 2020

BCR Social Finance anunta semnarea unui parteneriat cu Taraba Virtuală, o platformă online care reprezintă o alternativă de vânzare a produselor tradiționale românești. BCR isi doreste sa dezvolte proiectul în cadrul Acceleratorului BCR InnovX, probabil „unul dintre cele mai ambițioase proiecte de inovare antreprenorială din Europa Centrală și de Est”, potrivit bancii. 

Taraba Virtuală o platformă 100% românească pe care cei interesati vor găsi 100% producători locali români din zona alimentară. 

Pentru producători există Taraba Virtuală Fermier, iar pentru cine își dorește să comande există Taraba Virtuală (web și aplicație mobilă).

Dezvoltatorii aplicatiei spun ca pe platformă sunt producători locali români din toată țara, ce produc „de la legume și fructe, brânză, carne, lactate și alte bunătăți.”

„Solutiile tehnologice din jurul BCR-Innovx sprijina mai ales atunci cand nevoia e cea mai mare! In acest caz, Taraba Virtuala lupta impreuna cu BCR Social Finance sa intalneasca in online micii producatori cu consumatorii in asa fel incat sa putem merge cu totii mai departe.”, a declarat Ana Cretu, Sef Departament Social Banking la BCR.

Cum functioneaza 

La adresa pe care o introduc în primul pas cumparatorii pot vedea pe Taraba Virtuală doar producătorii care pot livra în zona lor. Practic aplicatia afișeaza această listă geolocalizat, astfel încât riscul unor comenzi ce nu pot fi onorate este redus. Cumparatorul iși alege producătorul de la care vrea să comande produsele și trimite comanda către acesta. 

Producătorul primește instant comanda pe aplicația sa și comanda va fi confirmată cu o dată de livrare care poate varia. Produsele pot fi platite cu cardul, direct in aplicatie.

Producătorii, care isi primesc comenzile direct pe aplicație, iși pot alege o zi preferată de livrare și să confirme toate comenzile pentru acea zi astfel încât să economisească timp și combustibil. Taraba Virtuală Fermier spune ca îi ajută „să-și genereze traseul cel mai scurt pentru comenzile dintr-o singură zi”.   

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Adrian Vasilescu – consilier de strategie al guvernatorului BNR

„O singură provizie am făcut, de card, pentru că nu mai umblu cu banii în buzunar. Banii sunt cei mai periculoși când este vorba de răspândirea unei molimi. Am renunțat la cash. În rest, este o prostie să faci provizii. Dacă vine o molimă și nici nu știi când va ajunge, dacă ar fi să se întindă, pe cât timp să poți să faci provizii? Faci provizii pe trei săptămâni, pe patru săptămâni și mai departe?”, a spus consultantul.

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale in 2020?