SmartBill incheie un parteneriat cu platforma MobilPay pentru a permite plata cu cardul in softul de facturare

9 decembrie 2016

Compania Intelligent IT din Sibiu care a dezvoltat Smart Bill, promovata drept soluția de facturare și gestiune nr.1 în România, anunta ca lansează în premieră, în parteneriat cu NETOPIA mobilPay, opţiunea de plată online a facturilor şi proformelor emise de clienții săi.

Practic, cei 40.000 de clienţi Smart Bill – PFA-uri, IMM-uri şi multinaţionale -, care activează în industrii diverse, pot încasa prin plata cu cardul, online sumele aferente documentelor de plată emise.


„Cash flow-ul este critic pentru orice afacere, iar prin această nouă facilitate Smart Bill adresează exact durerea încasării la timp a facturilor, problemă cu care se confruntă un număr mare de firme din România. Practic facturile și proformele pot conține un link de plată, iar prin apăsarea acestuia clientul este dus într-o pagină securizată mobilPay unde poate plăti direct cu cardul. În cazul proformelor, în urma plății se poate emite automat și factura, care va fi marcată ca și încasată în Smart Bill. Estimăm că în următoarele luni, plata online cu cardul a facturilor și proformelor va crește semnificativ”, spune Radu Hasan Co-founder & CEO Smart Bill.

Principalul beneficiu al opțiunii de plată dezvoltate de Smart Bill şi NETOPIA mobilPay constă în faptul că, odată activată, companiile îşi cresc considerabil şansele de încasare mai rapidă a documentelor emise, tocmai pentru că acestea pot fi achitate cu cardul oricând, online, rapid, sigur, cu economie de resurse și timp.

„Tot ceea ce face NETOPIA mobilPay se bazează pe inovaţie, simplificare şi mobilitate. Plata online a documentelor fiscale este normalitatea pe care ar trebui să o adopte orice business din ţară, indiferent de dimensiuni sau domeniu de activitate”, declară Antonio Eram, CEO şi Fondator NETOPIA mobilPay.

Companiile care utilizează serviciile Smart Bill emit în medie un milion de facturi pe lună cu o valoare cumulată de peste 2 miliarde de euro pe an.

În 2015, Intelligent IT a înregistrat o cifră de afaceri de 600.000 euro, iar anul acesta compania estimează venituri totale de aproape un milion de euro. Compania estimează că în următoarele luni se va înregistra o creştere semnificativă a plăţilor online cu cardul pentru facturi şi proforme.

Pentru a avea acces la noul serviciu, comercianţii, clienţi Smart Bill, au la dispoziţie, automat, posibilitatea de a activa încasarea facturilor şi proformelor prin plată online cu cardul. Odată activată opţiunea, aceştia sunt înrolaţi în platforma NETOPIA mobilPay şi pot încasa instant documente fiscale, achitate online, cu cardul, de către clienţi sau parteneri.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Gabriela Nistor – director general adjunct BT

Tendinţele pe care le-am remarcat înainte de începerea pandemiei s-au accelerat pe perioada stării de urgenţă. Am văzut acest lucru ca o oportunitate, un tipping point pentru bancă. Post-pandemie nu avem cum sa ne întoarcem la comportamentul financiar pe care îl aveam până în februarie a.c. Relaţia românilor cu online-ul s-a schimbat. In plus, cardul fizic se va dematerializa. Vom asista la o scădere a cererii pentru cardurile fizice, respectiv la o creştere a preferinţei pentru componenta digitală a acestora.”

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale in 2020?