[stock-market-ticker symbols="FB;BABA;AMZN;AXP;AAPL;DBD;EEFT;GTO.AS;ING.PA;MA;MGI;NPSNY;NCR;PYPL;005930.KS;SQ;HO.PA;V;WDI.DE;WU;WP" width="100%" palette="financial-light"]

Serviciile BT au funcționat cu întreruperi pe parcursul zilei de marți. „Ne pare rău și ne cerem scuze”.

6 iunie 2024

BT este cea mai mare banca din Romania, atat ca active cat si ca portofoliu clienti, care a migrat masiv catre banking-ul digital. Astfel, dintre cei peste 4,3 milioane de clienților activi BT, 92% (aproape 4 milioane) sunt digitalizați și folosesc cel puțin o aplicație a băncii. Acestia au intampinat probleme in utilizarea aplicatiilor, in cursul zilei de ieri.

Declaratia oficiala a Bancii Transilvania ca urmare a functionarii necorespunzatoare a serviciilor in 5 iunie.

Dragi clienți,

În cursul zilei de ieri, o parte din sistemele, aplicațiile și cardurile BT au funcționat cu întreruperi, lucru care a cauzat disconfort și probleme clienților băncii. Înțelegem impactul acestui incident în viața și activitatea clienților noștri și ne pare rău pentru această situație.

Fiind cea mai mare bancă din România și principalul procesator de plăți la nivel național, suntem conștienți de responsabilitatea asigurării unor sisteme performante și vrem să reiterăm angajamentul nostru de a oferi o experiență cât mai bună tuturor clienților noștri.

Investiția continuă a unor resurse financiare semnificative în infrastructură, sisteme și în resursele de specialitate ale băncii ne-a permis să remediem într-un interval de timp relativ scurt problemele apărute.

Ne pare rău și ne cerem scuze atât pentru situația de ansamblu, cât și pentru eventualele neplăceri cauzate clienților noștri.

Adoptia banking-ului digital(izat)

Potrivit rezultatelor aferente primului trimestru din acest an, publicate luna trecuta, numărul total al clienților activi BT a ajuns la peste 4,3 milioane. 92% dintre clienții băncii (aproape 4 milioane) sunt digitalizați și folosesc cel puțin o aplicație a băncii.

De asemenea, dintre cele 6,1 milioane carduri BT, 3,8 milioane sunt carduri unice în wallet-urile BT Pay, Apple Pay, Google Pay, Fitbit Pay şi Garmin Pay.

În aplicația BT Go, lansată în iulie 2023, sunt aproape 80.000 de companii înrolate. Acestea au realizat aproape 500.000 de plăți în primele trei luni ale anului.

Numărul plăţilor cu telefonul este de +40% în trimestrul 1 2024 faţă de trimestrul 1 2023.

Numărul tranzacțiilor prin Banca Transilvania a ajuns la aproape jumătate de miliard în primele trei luni ale anului, +35% față de primul trimestru 2023.

Profitul net consolidat al Grupului BT este de 1.132,4 milioane lei (+35% față de primul trimestru din 2023), din care cel al băncii este de 913,2 milioane lei (+35% față de primul trimestru din 2023). 

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Anders Olofsson – former Head of Payments Finastra

Banking 4.0 – „how was the experience for you”

So many people are coming here to Bucharest, people that I see and interact on linkedin and now I get the change to meet them in person. It was like being to the Football World Cup but this was the World Cup on linkedin in payments and open banking.”

Many more interesting quotes in the video below:

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?