[stock-market-ticker symbols="FB;BABA;AMZN;AXP;AAPL;DBD;EEFT;GTO.AS;ING.PA;MA;MGI;NPSNY;NCR;PYPL;005930.KS;SQ;HO.PA;V;WDI.DE;WU;WP" width="100%" palette="financial-light"]

Sergiu Negut, FintechOS: „Daca o companie face restructurare asta nu inseamna deloc ca se prabuseste, ci creeaza o noua structura. Sunt convins ca o sa ne fie bine.”

17 noiembrie 2023

In ultimele zile au aparut in spatiul public informatii despre procesul de restructurare din FintechOS care vizeaza reduceri masive de personal. Sergiu Negut, co-fondatorul companiei, transmite un mesaj pe contul sau de facebook si spune ca „firma e bine”. „Nu am dat cifre, ca nu despre cifre e vorba”.

Da, am facut niste reduceri de personal. Acesta nu este un proces simplu. Este dureros, in primul rand pentru cei care pleaca din companie dar si pentru cei care raman. Cifrele pe care le-ati auzit sunt exagerate. Sunt cifre spuse de niste persoane anonime, pe niste retele de socializare, la suparare.

Ce facem noi pentru oamenii care pleaca e ca punem un pachet de compensare pe masa. Mi-as fi dorit si eu sa fie mai mare. Atatea resurse am avut. Dar ce facem in plus este de ca de fiecare data i-am ajutat pe oamenii care pleaca sa-si gaseasca de lucru. Cum facem asta? Profesionistii din echipa noastra de HR, oameni care se pricep la recrutare, isi folosesc abilitatile ca sa-i ajute pe acesti oameni sa-si gaseasca de lucru, poate job-uri mai bune.

Daca o companie face o restructurare asta nu inseamna deloc ca se prabuseste. Asta inseamna ca va creea o noua structura. Acea structura inseamna, care sunt acei oameni cu care putem merge mai departe cel mai bine, in conditii de profitabilitate.

Piata cere ca o companie care ajunge la o anumita maturitate, cum s-a intamplat cu FintechOS, sa devina profitabila. Si procesul e dureros, dar e necesar atat pentru clienti cat si pentru investitori.

Mi-as fi dorit si eu sa fi comunicat mai bine. Nu prea ne-a reusit de data asta. Oamenii sunt pe buna dreptate suparati dar mi-e teama ca oricum am fi comunicat intern si extern supararea asta ar fi existat oricum. Pentru ca nu-i usor sa vina angajatorul la care ai lucrat o perioada buna, si ai lucrat bine, si sa-ti spuna ca nu mai e nevoie de tine.

Dar trebuie sa mergem mai departe. Compania FintechOS este o companie puternica. Si oamenii care pleaca sunt puternici. Sunt convins ca o sa ne fie bine.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Anders Olofsson – former Head of Payments Finastra

Banking 4.0 – „how was the experience for you”

So many people are coming here to Bucharest, people that I see and interact on linkedin and now I get the change to meet them in person. It was like being to the Football World Cup but this was the World Cup on linkedin in payments and open banking.”

Many more interesting quotes in the video below:

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?