[stock-market-ticker symbols="FB;BABA;AMZN;AXP;AAPL;DBD;EEFT;GTO.AS;ING.PA;MA;MGI;NPSNY;NCR;PYPL;005930.KS;SQ;HO.PA;V;WDI.DE;WU;WP" width="100%" palette="financial-light"]

Selgros intra in comertul online

13 ianuarie 2014

Spre deosebire de ceilalti mari retaileri care au intrat deja in online (Carreffour, Cora si Metro), Selgros nu a dezvoltat propria platforma ci a optat pentru extinderea parteneriatului pe care il aveau cu megamarket.ro. Chiar si in acest model inedit de colaborare business-ul este avantajos pentru ambele parti: Selgross isi creste vanzarile, fara a investi in dezvoltarea unei platforme si infrastructuri de livrare proprii, iar megamarket.ro isi sporeste si el veniturile din comisioanele percepute la tranzactionare. Chiar daca marjele sunt mici, importante sunt volumele.

Colaborarea exista intre cele doua parti inca de acum 10 ani, cand megamarket.ro a plecat la drum si asigura servicii de aprovizionare pentru un numar restrans de clienti ai Selgros. Noul acord presupune ca peste 11.000 de produse alimentare si nealimentare comercializate de catre Selgros pot fi achizitionate online de oricine, pe website sau prin intermediul aplicatiei disponibile in Google Play si App Store, urmand a fi livrate cumparatorilor in 24 de ore.

„Prin intermediul partenerului nostru – MegaMarket.ro – le oferim clientilor posibilitatea de a beneficia de calitatea, varietatea si preturile produselor Selgros, precum si de cele mai bune servicii de livrare. Sunt disponibile peste 11.000 de produse pentru clientii care isi pot face cumparaturile confortabil si rapid, primindu-le apoi acasa sau la birou, intr-un interval orar ales”, a declarat, intr-un comunicat, Pia Krauss, directorul de marketing Selgros Cash&Carry Romania.

Serviciul de livrare online este disponibil, in acest moment, in Bucuresti, Otopeni si Corbeanca, urmand ca din al doilea trimestru al anului, produsele sa fie achizitionate online si in Cluj-Napoca, Timisoara si Brasov, astfel ca pana la finalul anului sa fie acoperite toate orasele mari

„Am pornit la drum alaturi de Selgros acum mai bine de zece ani asigurand servicii de aprovizionare pentru un numar restrans de clienti. Acum, cand piata comertului online a ajuns la maturitate, iar cum din ce in ce mai multi clienti prefera sa-si faca cumparaturile zilnice online, am regandit intreaga platforma pentru a oferi cea mai buna experienta de cumparaturi online”, a declarat Remus Popa managerul platformei online MegaMarket.ro

Pentru a inlesni experienta de cumparare, produsele disponibile pe platforma MegaMarket.ro au fost impartite in categorii precum Bacanie, Alimente proaspete, Brutarie, Bauturi, Ingrijirea copilului, Casa si birou, Ingrijire personala, Pet Shop si Papetarie. In viitorul apropiat gama va fi extinsa si cu produse din categoriile Articole Casnice si de Bucatarie, Casa si Gradina, Electronice si Electrocasnice, Jucarii etc.

Odata ce contul de utilizator a fost creat pe MegaMarket.ro, clientii pot cauta produsele dupa propriile liste de cumparaturi, pot tine sub control bugetul alocat sau pot vizualiza istoricul comenzilor realizate.

„In prezent, vindem aproape toate produsele Selgros pe platforma MegaMarket, mai putin haine. Curand vom adauga si electronice/electrocasnice si jucarii”, precizeaza Popa, citat de Wall-Street.ro. Compania nu va vinde haine online intrucat gama este redusa si nu renteaza. El estimeaza ca anul acesta, vanzarile online ale Selgros vor reprezenta 2% din total, in linie cu piata. „In Romania, vanzarea de alimente online este inca foarte mica, dar cu potential foarte ridicat”, mai spune Popa.

Ca strategii de marketing, managerul megamarket.ro a precizat pentru wall-street.ro ca vizeaza campanii de marketing inedite – de exemplu plasarea de coduri de bara in oras care pot fi scanate cu o aplicatie speciala si achizitiona imediat produsele dorite.

Plata pentru produsele achizitionate online se poate face prin intermediul cardului, atat pe website, cat si prin aplicatia de smartphone, prin intermediul solutiei securizate MobilPay, unul dintre cei mai importanti procesatori de plati online prin card. De asemenea, clientii pot plati in numerar, in momentul livrarii comenzii, sau prin ordin de plata, pentru persoanele juridice.

Supermarket-ul MegaMarket.ro este administrat de A4K SWED Concept si comercializeaza exclusiv produse disponibile in magazinele Selgros Cash&Carry din Romania.

Selgros Cash&Carry Romania este una dintre cele mai importante companii din comertul romanesc, deschizand aici 19 magazine incepand cu anul 2001, cand s-a lansat in Romania.

Domeniul MegaMarket.ro a fost inregistrat in 2002 si asigura de peste 10 ani servicii de aprovizionare online, avand ca unic partener online Selgros Cash&Carry.

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Anders Olofsson – former Head of Payments Finastra

Banking 4.0 – „how was the experience for you”

So many people are coming here to Bucharest, people that I see and interact on linkedin and now I get the change to meet them in person. It was like being to the Football World Cup but this was the World Cup on linkedin in payments and open banking.”

Many more interesting quotes in the video below:

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?