Sef strategie digitala BCR: „in primul trimestru al anului viitor, clientii vor putea efectua din George plati direct cu mobilul”

29 noiembrie 2018

La o lună de la lansarea oficială în România, George are deja peste 100.000 de utilizatori. „În fiecare zi, în medie, 3.000 de oameni descarcă și folosesc platforma digitală. Banca are peste 1,2 milioane de clienți înrolati la serviciile digitale, din care peste 400.000 folosesc lunar versiunea pentru mobil a serviciilor digitale.”, a declarat Cristian Mustață (foto)- Șef Departament Strategie Digitală BCR, in cadrul intalnirii pe care banca a organizat-o pentru a prezenta echipa care a creat George.
Cu o zi inainte, reprezentantul BCR a prezentat pe larg functionalitatile noii platforme in cadrul conferintei internationale fintech – Banking 4.0, eveniment dedicat tehnologiilor emergente, la care au participat peste 200 de specialisti din 10 tari.

„Funcția de auto-completare a lui George (recunoaște ce cauți după câteva apăsări de taste) este funcționalitatea cea mai apreciată de utilizatori. În primul trimestru al anului viitor clienții BCR vor putea efectua din George plăți direct cu telefonul.” a mai precizat Cristian Mustață.

De asemenea, un cont curent și card atașat, va putea fi contractat exclusiv online după 1 decembrie.
„Până acum am testat întregul proces. Sunt câțiva pași care trebuie parcurși. În primul rând clientul trebuie să-și scaneze buletinul, ulterior utilizatorul este rugat să-și facă o fotografie de tip selfie. Sistemul face o comparație între poza de pe buletin și selfie. Dacă sistemul spune că totul e ok, clientul își alege cardul și specifică care este locația unde să-i fie trimis acesta. Următorul pas este o discuție video cu un specialist BCR care verifică identitatea clientului. Urmează apoi generarea electronică a contractului, care va fi semnat și de client și de reprezentantul BCR prin semnătură calificată. Atunci începe procesul de generare a contului, clientul primește credențialele și acces în platformă, cardul urmând să-i fie trimis prin Poștă.” a detaliat Cristian Mustață, BCR.


Prin George, Erste Group își propune crearea primei platforme bancare panuropene, care oferă o gamă completă de produse și servicii financiare. Platforma digitală a fost lansată până acum pe patru dintre cele șapte piețe unde Grupul este prezent: Austria, Republica Cehă, Slovacia și România și este „cea mai populară platformă de digital banking din Europa”, potrivit bancii. Croația și Ungaria vor fi următoarele țări unde Erste Group îl va lansa pe George

George are 3,8 milioane de utilizatori. În ianuarie anul viitor banca spune ca va atinge pragul de 4 milioane de utilizatori.

Platforma a fost proiectata de hubul de inovație de la Viena al Erste Group, cu aportul a 10-12 tineri IT-iști români.

„Înainte de George am lucrat la o aplicație care le dădea posibilitatea oamenilor să vadă soldul conturilor fără a se loga în mobile banking, deoarece datele ne arătau că la fiecare 100 de logări în aplicație, clienții făceau doar 5 tranzacții. Deci, de 95 de ori introduceau username și parolă doar ca să vadă câți bani au în cont. La George am început să lucrăm în 2012 și pentru că am vrut să facem ceva diferit una dintre condiții, pe lângă mâna liberă în alegerea oamenilor și finanțarea, a fost să ni se dea posibilitatea de a lucra la dezvoltarea produsului timp de 3 ani fără interferențe din partea băncii.”, a declarat Maurizio Poletto, Creative Manager and Managing Director George Labs, hubul de inovație digitală al Erste Group.

În 2015, George a fost lansat cu succes în Austria. În prezent, „in Austria se lucrează la o interfață cu ajutorul căreia George să interacționeze cu Alexa, asistentul virtual dezvoltat de Amazon.” – Isabella Frey, Group Owner George App, George Labs

„Mi-ar plăcea să văd că cei care nu au cont la BCR folosesc platforma dezvoltată de noi. Aceasta va fi dovada că a meritat toată munca depusă în crearea unei experiențe în jurul lui George. De aceea abia așteptăm când directiva PSD2 va intra în vigoare.
Atunci vom putea să integrăm în George și conturile pe care utilizatorii le au la alte bănci. În Austria se întâmplă deja asta. În acest moment îți poți gestiona prin George și conturile deschise la celelalte bănci.”a mai adaugat Maurizio Poletto.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Jan Schildbach – Analyst Deutsche Bank


„Though Libra has met with fierce resistance from central banks and supervisory authorities and might never see the light of day, in many other cases tech firms (both start-ups and established big players) have successfully captured bits and pieces of universal banks’ traditional value chain. This trend may only intensify in the coming years. In this environment, European banks remain squeezed.”

Sondaj
In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale in 2020?
NoCash