Se deschide prima fabrica de carduri cu cip din Romania

4 aprilie 2013

Austria Card, lider european in domeniul specializat al productiei si dezvoltarii cardurilor inteligente, va deschide in aceasta luna prima fabrica de carduri cu cip din Romania. Compania produce peste 70 milioane de carduri anual, dintre care 70% sunt exportate catre Europa de Est, Scandinavia si Orientul Mijlociu.

Prezenta la Gala NOCASH pentru a decerna un premiu de excelenta, doamna Ana Maria Gergely (foto) – CEO Lykos, a anuntat in premiera, cu multa emotie dar si plina de satisfactie, ca „in data de 10 aprilie a.c., Austria Card Romania va deschide prima fabrica de carduri la Bucuresti”. Rezultatul unei investitii de 25 mil. Euro, fabrica  – care este certificata MasterCard si Visa – va produce mai multe tipuri de carduri pentru peste 35 de tari.


Austria Card Romania este una dintre companiile intregrate in grupul elen Lykos, prezent pe piata romaneasca prin Inform Lykos SA. Compania livreaza produse, servicii si solutii integrate adaptate cerintelor bancilor, societatilor de asigurare, companiilor de telecomunicatii sau utilitati, institutiilor statului, loteriilor, retailerilor si celorlalte sectoare ale economiei.

Societatea isi desfasoara activitatea in cladirea proprie din Bucuresti, insumand 15.000 mp de spatii de productie si birouri, si are peste 230 de angajati. Inform Lykos SA este lider de piata in domeniul tipariturilor personalizate si securizate si a altor produse tiparite precum formulare de afaceri, role de hartie, carduri personalizate din plastic si carton.

Lykos si-a demarat activitatea ca tipografie artistica in Atena, in 1897, si a jucat de atunci un rol esential in dezvoltarea pietei tipografice din Grecia si din intreaga regiune. Apropierea de piata cardurilor se realizeaza in 1999 cand se infiinteaza IPS S.A. care avea ca obiectiv oferirea a doua servicii distincte pe piata din Grecia: servicii de aprobare a tranzactiilor cu cardul si productia si personalizarea cardurilor. Un an mai tarziu, VISA International si Europay certifica IPS ca Centru de Management Carduri.

Inform Lykos Romania Ltd se infiinteaza in iulie 2000, scopul fiind acela de a achizitiona doua companii ce detineau deja o cota importanta pe piata tipografica din Romania. Ia astfel fiinta INFORM LYKOS S.A. (Bucuresti).

In septembrie 2007, Inform P. Lykos S.A. a semnat un acord cu Oesterreichische Nationalbank (OeNB), Banca Centrala din Austria, obtinand 85% din Austria Card. Austria Card a fost infiintata in 1981 ca centru de personalizare pentru eurocecuri si carduri eurocec si a devenit lider european in domeniul specializat al productiei si dezvoltarii cardurilor inteligente. Compania produce peste 70 milioane de carduri anual, dintre care 70% sunt exportate catre Europa de Est, Scandinavia si Orientul Mijlociu.

Incepand cu 2011, Inform P. Lykos S.A. detine 100% din Austria Card.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Gabriela Nistor – director general adjunct BT

Tendinţele pe care le-am remarcat înainte de începerea pandemiei s-au accelerat pe perioada stării de urgenţă. Am văzut acest lucru ca o oportunitate, un tipping point pentru bancă. Post-pandemie nu avem cum sa ne întoarcem la comportamentul financiar pe care îl aveam până în februarie a.c. Relaţia românilor cu online-ul s-a schimbat. In plus, cardul fizic se va dematerializa. Vom asista la o scădere a cererii pentru cardurile fizice, respectiv la o creştere a preferinţei pentru componenta digitală a acestora.”

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale in 2020?