Revolut lanseaza un card pentru copii, gestionat de parinti

18 martie 2020

Platforma financiară globală Revolut a anunțat că lansează Revolut Junior, un instrument prin care părinții pot crea un cont și un card pentru cei mici, pe care le pot supraveghea și gestiona din propria aplicație.

„Revolut Junior este un cont Revolut pentru tinerii cu vârste între 7-17 ani. Le oferă libertatea de a-și gestiona banii și de a-și construi abilități financiare esențiale, dar pentru un plus de securitate și liniște sufletească, este deținut și controlat de dvs.”, scrie compania pe blogul sau.

„Revolut Junior este mai mult decât un cont pentru bani de buzunar. Este o modalitate prin care copiii pot învăța despre economisire și bugetare – pentru că să fim sinceri, nu o învață în școală!”, mai precizeaza compania.

Parintele va putea vedea cum va cheltui copilul banii transferati din contul propriu deschis la Revolut, inclusiv in timp real. „Va vom trimite alerte de tranzacție ori de câte ori cheltuiesc.”, spune Revolut care mai precizeaza ca juniorii isi pot folosi cardurile doar la anumite categorii de comercianti; pentru a preintampina astfel achizitionarea de tutun, alcool sau continut pentru adulti.

În acest moment, Revolut Junior este disponibil pentru clienții Premium și Metal din Marea Britanie, insa va fi extins ulterior si in alte tari.

Legat de planurile pentru viitor, pentru acest produs, Revolut spune ca „in următoarele luni, vom introduce funcții de bugetare suplimentare pentru Junior, instituind o indemnizație săptămânală recurentă, precum și oportunitatea copiilor de a crea vaults, pentru a-i ajuta să economisească pentru obiectivele și pasiunile lor”.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Adrian Vasilescu – consilier de strategie al guvernatorului BNR

„O singură provizie am făcut, de card, pentru că nu mai umblu cu banii în buzunar. Banii sunt cei mai periculoși când este vorba de răspândirea unei molimi. Am renunțat la cash. În rest, este o prostie să faci provizii. Dacă vine o molimă și nici nu știi când va ajunge, dacă ar fi să se întindă, pe cât timp să poți să faci provizii? Faci provizii pe trei săptămâni, pe patru săptămâni și mai departe?”, a spus consultantul.

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale in 2020?
NoCash