Reîncarcarea cardului de transport la ATM-uri si prin Internet

13 noiembrie 2009

13 noiembrie 2009

Bucureştiul a devenit primul şi singurul oraş din lume în privinţa modalităţilor multiple de reîncărcare electronică a cardului de transport în comun. Cei peste 800.000 de posesori ai cardului Activ emis de RATB, folosit pentru a călători atât pe mijloacele de suprafaţă cât şi cu metroul, vor putea să îşi reîncarce cardul de la ATM-urile BCR, pe Internet precum şi de la POS-urile instalate în chioşcurile RATB. Despre această premieră mondială vom vorbi cu domnii Cătălin Creţu, general manager Visa România şi Gheorghe Aron – director general RATB.

Detalii:

http://www.rfi.ro/economie_mediu/invest_terapia/Reincarcarea-cardului-de-transport-la-ATM-uri-si-prin-Internet.html

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Gabriela Nistor – director general adjunct BT

Tendinţele pe care le-am remarcat înainte de începerea pandemiei s-au accelerat pe perioada stării de urgenţă. Am văzut acest lucru ca o oportunitate, un tipping point pentru bancă. Post-pandemie nu avem cum sa ne întoarcem la comportamentul financiar pe care îl aveam până în februarie a.c. Relaţia românilor cu online-ul s-a schimbat. In plus, cardul fizic se va dematerializa. Vom asista la o scădere a cererii pentru cardurile fizice, respectiv la o creştere a preferinţei pentru componenta digitală a acestora.”

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale in 2020?