Raiffeisen Bank lanseaza platforma de Open Banking

17 septembrie 2019

Pe noul portal Open Banking companiile autorizate se vor putea integra cu sistemele bancii, printr-un mediu securizat.

„Clientii Raiffeisen Bank vor putea, in viitor, sa solicite informatii despre soldul conturilor, istoricul tranzactiilor si vor putea sa initieze plati de pe medii online externe, datorita noii platforme de Open Banking lansate de Raiffeisen Bank.”, potrivit unui comunicat de presa.

Pe noul portal Open Banking https://developer.raiffeisen.ro,  „companiile autorizate se vor putea integra cu sistemele bancii, printr-un mediu securizat, pentru a le oferi clientilor Raiffeisen Bank informatii despre conturile lor oriunde, oricand, in baza acceptului lor.}, precizeaza banca.

Platforma de Open Banking a fost dezvoltata cu ajutorul grupului Raiffeisen Bank International (RBI), tinand cont de prevederile introduse de Regulamentul Delegat UE 2018/389 de completare a Directivei UE 2015/2366 a Parlamentului European si a Consiliului cu privire la standardele tehnice de reglementare pentru autentificarea stricta a clientilor si standardele deschise, comune si sigure de comunicare (“Regulamentul delegat”).

Actul normativ european aduce beneficii clientilor bancii, care au libertatea sa-si aleaga platforma de pe care afla informatii bancare sau fac plati, dar si cu oportunitati pentru companiile furnizoare de servicii de plata sau de informare cu privire la conturi, ale caror aplicatii pot fi imbunatatite cu date si informatii din partea bancilor.

Pentru a veni in intampinarea companiilor furnizoare de servicii de plata sau de informare cu privire la conturi, portalul de Open Banking are si o zona de testare https://developer-test.raiffeisen.ro

In mediul de test, firmele autorizate ori fintech-urile isi pot pregati viitoarele aplicatii prin explorarea API-urilor (Application Programming Interfaces) cu date de test puse la dispozitie de Raiffeisen Bank.

Lansata in data de 14 martie 2019, conform cerintelor regulatorii, https://developer-test.raiffeisen.ro a fost accesat de dezvoltatori, in mare parte fintech-uri, atat din tara, cat si din UE. O echipa dedicata de specialisti din Raiffeisen Bank ofera suport constant tuturor dezvoltatorilor.

Lansarea platformei de Open Banking este inca un pas pe care Raiffeisen Bank il face atat la nivel local, cat si la nivel de grup RBI, pentru dezvoltarea colaborarii cu fintech-urile. In 2017, RBI a lansat Elevator Lab, care a devenit cel mai mare program de parteneriate cu fintech-uri din Europa Centrala si de Est. In cadrul programului de accelerare Elevator Lab, in doar 2 ani, RBI, impreuna cu alte banci din grup, a dezvoltat parteneriate si noi initiative cu 14 fintech-uri.

Dintre cei peste 2 mil. de clienti, Raiffeisen Bank are peste 650.000 clienti digitali care folosesc aplicatiile Raiffeisen Smart Mobile si Raiffeisen Online.
Banca are aproape 5000 de angajati, peste 400 de agentii in toata tara, aproximativ 900 de ATM-uri, 250 de masini multifunctionale (MFM-uri) si o retea de 20.000 de POS-uri.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Nic Marius Balaceanu – Founder & CEO Lendrise

„For more than a week now, ScoreRise enrolls daily hundreds of users through an innovative facial recognition interface. Enrollment takes less than a minute and it does not require presence of a human operator or video recording. And, of course, it stays fully GDPR compliant with help from Reff & Associates and Deloitte Romania.”

Sondaj
Romania este ultima tara membra UE care nu a transpus in legislatia romaneasca Directiva europeana revizuita a serviciilor de plata (PSD2). Cand credeti ca se va intampla totusi acest lucru?
46 votes · 46 answers
Voteaza
NoCash