Procesul de transformare digitala duce la reduceri de personal masive in randul bancilor. Romania inregistreaza cel mai mare val de concedieri din regiune.

14 august 2019

Bancile din Romania au realizat in 2018 cele mai mari reduceri de personal din regiune, numarul total al bancherilor ajungand la 53.737, in scadere cu aproximativ 1.300. Acesta este cel mai important val de concedieri inregistrat in bankingul romanesc din ultimii 4 ani, potrivit wall-street.ro.

Pe langa reducerea personalului, bancile locale au inchis si 214 sucursale, potrivit datelor furnizate de Banca Centrala Europeana. Romania si Polonia au fost singurele tari din regiune unde s-au inregistrat scaderi semnificative de personal anul trecut.

In termeni nominali, numarul bancherilor polonezi a scazut chiar mai mult decat in Romania, (net 2.789 concedieri), insa procentual bancile din Polonia si-au redus personalul cu 1,6%, in vreme ce in Romania scaderea este de 2,3%.

Evolutia numarului de angajati si sucursale bancare (la nivelul anului 2018)

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Nic Marius Balaceanu – Founder & CEO Lendrise

„For more than a week now, ScoreRise enrolls daily hundreds of users through an innovative facial recognition interface. Enrollment takes less than a minute and it does not require presence of a human operator or video recording. And, of course, it stays fully GDPR compliant with help from Reff & Associates and Deloitte Romania.”

Sondaj
Romania este ultima tara membra UE care nu a transpus in legislatia romaneasca Directiva europeana revizuita a serviciilor de plata (PSD2). Cand credeti ca se va intampla totusi acest lucru?
46 votes · 46 answers
Voteaza
NoCash