[stock-market-ticker symbols="FB;BABA;AMZN;AXP;AAPL;DBD;EEFT;GTO.AS;ING.PA;MA;MGI;NPSNY;NCR;PYPL;005930.KS;SQ;HO.PA;V;WDI.DE;WU;WP" width="100%" palette="financial-light"]

Primele banci au incheiat implementarea procedurii „Activation during shopping”

17 februarie 2010

Procedura de inrolare a detinatorului de card in standardul 3D Secure se va putea realiza de acum inainte si direct din magazinul online de unde se doreste achitionarea unor produse sau servicii. Cunoscuta sub numele de “Activation During Shopping (ADS)”, noua procedura de inrolare este o alternativa la inregistrarea pe site-ul bancii emitente a cardului sau la ghiseul bancii.

Demersurile pentru introducerea ADS pe piata romaneasca au fost lansate de catre RomCard inca de la inceputul lui 2009 insa procesul tehnologic complex a facut ca primele teste „live” cu bancile sa fie incheiate cu succes in luna decembrie a anului trecut. Pana in prezent, cateva banci mici precum ATE Bank au implementat deja noua procedura de inrolare si urmeaza ca, pana la sfarsitul lunii februarie a.c., si bancile mari sa anunte anunte acest lucru. Este vorba, in ordine, de BCR, ING, BRD si Banca Transilvania.

Oficialii RomCard se asteapta ca noua procedura de inrolare sa contribuie la cresterea mai accentuata a numarului de posesori de card care platesc online pe Internet folosind standardul 3D Secure. In prezent, desi in piata sunt aproximativ 13 milioane de carduri, numarul cardurilor activate in 3D Secure este de numai 25.000.

Numarul de tranzactii e-commerce inregistrate in 2009 pe magazinele online romanesti a fost de 1.246.130, de doua ori mai mare decat in 2008. Volumul de e-commerce procesat prin RomCard a fost de 93 milioane Euro in 2009 iar pentru acest an se asteapta o crestere in continuare cu 30%.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Anders Olofsson – former Head of Payments Finastra

Banking 4.0 – „how was the experience for you”

So many people are coming here to Bucharest, people that I see and interact on linkedin and now I get the change to meet them in person. It was like being to the Football World Cup but this was the World Cup on linkedin in payments and open banking.”

Many more interesting quotes in the video below:

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?