[stock-market-ticker symbols="FB;BABA;AMZN;AXP;AAPL;DBD;EEFT;GTO.AS;ING.PA;MA;MGI;NPSNY;NCR;PYPL;005930.KS;SQ;HO.PA;V;WDI.DE;WU;WP" width="100%" palette="financial-light"]

Primele ATM-uri “made in China” instalate in Romania

29 august 2011

29 august, 2011 – Pana la sfarsitul acestui an, reteaua de ATM-uri a CEC Bank va depasi pragul de 1.000 de terminale. 10% dintre acestea vor fi de provenienta chineza, de tip GRG H22N. CEC Bank devine astfel primul jucator al pietei cardurilor din Romania care instaleaza ATM-uri “made in China”, in urma unui contract de distributie cu GRGBanking prin intermediul partenerului acesteia din Romania, compania Servus.

In momentul de fata, doua astfel de echipamente sunt deja functionale in Bucuresti, urmand ca in prima parte a lunii septembrie a.c. sa devina operationale aproximativ 20 de echipamente din acest model. Banca va continua extinderea retelei intr-un ritm de circa opt ATM-uri/saptamana.

Modelul GRG H22N, instalat in premiera in Romania de catre CEC Bank, este certificat functional si din punct de vedere al securitatii de organizatiile internationale de carduri precum si de laboratoare independente de testare din Uniunea Europeana.

In prezent, CEC Bank se claseaza pe locul patru in piata din Romania din punct de vedere al numarului de echipamente ATM operationale. La finele semestrului I din 2011, reteaua de ATM-uri a bancii se ridica la 912 terminale, dintre care aproximativ 77% sunt instalate la sediile bancii. In Bucuresti sunt operationale 64 de terminale  (7%).

CEC Bank este printre putinele institutii care au pastrat un ritm sustinut de dezvoltare a retelei de ATM si dupa declansarea crizei in Romania, cresterea fiind de 20% in ultimii doi ani (vezi grafic).

GRGBanking a fost fondata in 1999 de catre Guangzhou Radio Group (GRG) un grup, de companii detinute de stat, specializat in echipamente militare de comunicatii, fondat in 1957. In prezent, GRGBanking este unul dintre liderii furnizorilor de solutii pentru manevrarea numerarului in China, cu o cota de piata de 22%. Contractul cu partenerul din Romania, compania Servus,  a fost semnat in 2010.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Anders Olofsson – former Head of Payments Finastra

Banking 4.0 – „how was the experience for you”

So many people are coming here to Bucharest, people that I see and interact on linkedin and now I get the change to meet them in person. It was like being to the Football World Cup but this was the World Cup on linkedin in payments and open banking.”

Many more interesting quotes in the video below:

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?