[stock-market-ticker symbols="FB;BABA;AMZN;AXP;AAPL;DBD;EEFT;GTO.AS;ING.PA;MA;MGI;NPSNY;NCR;PYPL;005930.KS;SQ;HO.PA;V;WDI.DE;WU;WP" width="100%" palette="financial-light"]

Primaria din Targu Mures demareaza astazi campania de informare a contribuabililor privind SNEP

6 octombrie 2011

6 octombrie 2011 – Primaria Municipiului Tirgu-Mures este prima administratie locala care pune la dispozitia cetatenilor sai, direct la domiciliul acestora, datele de utilizator si parola necesare pentru a accesa Ghiseul.ro. Pe baza acestora, cei peste 60.000 de contribuabili vor putea efectua plata impozitelor, taxelor si amenzilor cu autentificare si isi vor putea verifica in permanenta situatia platilor, de oriunde s-ar afla.

Campania de distribuire a plicurilor ce contin datele de utilizator si parola demareaza astazi. Vreme de trei zile postasii vor bate la usa fiecarui contribuabil din Targu-Mures si ii vor inmana plicul. Acesta contine informatiile privind utilizatorul si parola fiecaruia dintre cei 60.159 de contribuabili. In plus, targmuresenii vor primi si instructiunile de utilizare a serviciului de plata on-line. Fiecare contribuabil este rugat sa accepte plicul.

In cazul in care, din diverse motive, plicul nu poate fi predat contribuabilului, acesta va fi pastrat de Posta Romana pana in data de 31 octombrie. In tot acest timp, tirgmureseanul este rugat sa se prezinte la oficiul postal din zona sa de resedinta, ca sa isi ridice plicul.

Plicurile vor fi duse de postasi la adresa de domiciliu din cartea de identitate a  fiecarui contribuabil. Exista si situatii in care unii contribuabili la bugetul local al municipiului Targu-Mures au adresa de domiciliu trecuta in cartea de identitate intr-o alta localitate. In acest caz, plicurile vor fi pastrate pana in data de 15 octombrie la Oficiul Postal Targu-Mures 1 , din strada Revolutiei 2. Toate persoanele care se regasesc in aceasta situatie sunt rugate sa isi ridice plicul. Daca nu o vor face, documentele vor fi trimise, dupa data de 15 octombrie la adresa de domiciliu trecuta in cartea de identitate.

“Este un mare castig pentru cetatenii orasului nostru, fie ca ei activeaza in Targu-Mures sau se afla plecati la munca in strainatate sau, pur si simplu, in vacanta”, spune Dorin Florea, Primarul municipiului Tirgu-Mures. “Imaginati-va ca ruda care se afla la lucru in Spania, spre exemplu, amana plata obligatiilor pana la momentul sosirii sale in tara, expunandu-se la majorari semnificative. Sau, in cazul cel mai bun, isi roaga familia sau prietenii sa se deplaseze la Administratia financiara si sa stea la cozi interminabile. De-acum, poate plati taxele din fotoliul aflat in fata televizorului, in timp ce urmareste postul local din Valencia.

In momentul de fata, multi locuitori ai orasului Targu-Mures au locuri de munca in strainatate. Pentru ei si pentru toti cei care vor folosi sistemul de plata a taxelor si impozitelor on-line, Primaria Targu-Mures va plati comisioanele de tranzactionare, cetateanul nesuportand niciun cost suplimentar.

“Am cautat sa ii simplificam cat mai mult viata tirgmureseanului”, continua Dorin Florea. “Credentialele le va primi acasa impreuna cu instructiunile de utilizare. Cetateanul va trebui sa acceseze pagina de internet a Primariei Targu Mures www.tirgumures.ro sau direct pe www.ghiseul.ro si sa isi personalizeze parola, modificand-o pe cea primita din oficiu. Din acel moment, el devine stapanul situatiei sale financiare.”

In primele sase luni de la lansarea serviciului de plati online, prin intermediul platformei ghiseul.ro, contribuabilii din Targu Mures au efectuat 124 de plati in valoare de peste 18.500 RON.

Ghiseul.ro, sistemul national de plati electronice cu cardul, pus la dispozitie gratuit administratiilor locale de catre MCSI si APERO (Ascociatia Pentru Plati Electronice din Romania), acopera in momentul de fata peste doua millioane de locuitori apartinand de primariile Sectoarelor 2 si 6 din Bucuresti, Brasov, Zalau, Pitesti, Giurgiu, Oradea, Cluj, Drobeta Turnu Severin si Tirgu–Mures. In curs de inrolare se afla primariile din Braila, Calarasi, Galati, Sibiu, Slobozia, Suceava si Timisoara.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Anders Olofsson – former Head of Payments Finastra

Banking 4.0 – „how was the experience for you”

So many people are coming here to Bucharest, people that I see and interact on linkedin and now I get the change to meet them in person. It was like being to the Football World Cup but this was the World Cup on linkedin in payments and open banking.”

Many more interesting quotes in the video below:

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?