Presedintele ANPC despre comertul electronic autohton: „cresterea numarului de reclamatii evidentiaza cresterea volumului de vanzari online”

19 august 2014

La doua luni dupa intrarea in vigoare (13.06.2014) a noii Directive UE privind drepturile consumatorilor, presedintele ANPC, Marius Dunca, a acordat un interviu celor de la euroactiv.ro in care vorbeste despre principalele zece noutati aduse de ultimele reglementari europene pentru activitatea de comert electronic.

O prima reactie de la intrarea in vigoare a noilor acte normative a fost cresterea solicitarilor de consiliere din partea profesionistilor ceea ce denota interesul operatorilor economici de a se conforma noilor reglementari. Cu toate acestea, numarul reclamatiilor venite din partea cosnumatorilor finali este in crestere, ajungand la 855 dupa primele sapte luni din acest an (fata de 1170 in tot anul 2013). Acestea au determinat ANPC sa treaca la efectuarea unor controale care au condus la aplicarea unor amenzi in valoare de 278.700 RON, in perioada ianuarie-iulie a.c. (fata de 282.500 RON in 2013).

Mai multe detalii despre noutatile aduse de noile reglmentari precum si cazuistica legata de natura reclamatiilor la adresa magazinelor online gasiti in interviul de mai jos.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Gabriela Nistor – director general adjunct BT

Tendinţele pe care le-am remarcat înainte de începerea pandemiei s-au accelerat pe perioada stării de urgenţă. Am văzut acest lucru ca o oportunitate, un tipping point pentru bancă. Post-pandemie nu avem cum sa ne întoarcem la comportamentul financiar pe care îl aveam până în februarie a.c. Relaţia românilor cu online-ul s-a schimbat. In plus, cardul fizic se va dematerializa. Vom asista la o scădere a cererii pentru cardurile fizice, respectiv la o creştere a preferinţei pentru componenta digitală a acestora.”

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale in 2020?