Premiera pentru Raiffeisen Bank Romania: banca a finantat 83 de startup-uri romanesti cu peste 3 mil. de euro, in total

20 iunie 2019

Programul factory by Raiffeisen Bank si-a desemnat castigatorii editiei a doua dintre cele 315 de proiecte depuse si dupa 127 de interviuri cu antreprenori. Comparativ cu editia precedenta, „fabrica de antreprenori” Raiffeisen Bank a atras anul acesta de trei ori mai multi participanti creativi si dornici de a-si construi propriul business.

Din totalul proiectelor inscrise, 83% provin din mediul urban, iar 17% din mediul rural. Cele mai multe proiecte castigatoare sunt din regiunea Bucuresti-Ilfov si judetele Cluj, Galati, Ialomita si Iasi. Cele 83 de startup-uri finantate in acest an activeaza in domeniul serviciilor (39%), al productiei (35%), IT&C (13%) sau al educatiei (7%).

„Anul acesta am avut de trei ori mai multi aplicanti, fata de prima editie, iar acest lucru ne confirma tendinta de crestere a numarului celor care doresc sa-si schimbe statutul de angajat cu cel de antreprenor”, a declarat Vladimir Kalinov, vicepresedinte retail la Raiffeisen Bank.

Alocarea a peste 3 milioane de euro pentru creditarea unor startup-uri in Romania este o premiera pentru Raiffeisen Bank, potrivit comunicatului. In primavara acestui an, un studiu online realizat pentru Raiffeisen Bank releva faptul ca unul din doi romani isi doreste sa inceapa propria afacere. „Acest interes al romanilor de a deveni antreprenori s-a reflectat in numarul mare de inscrieri in programul factory by Raiffeisen Bank din acest an, dar si in calitatea proiectelor inscrise.”, mai precizeaza banca.

„Nu ne-a fost deloc usor sa alegem castigatorii si de aceea am hotarat sa finantam de trei ori mai multe proiecte, fata de editia de anul trecut si fata de ce ne-am propus initial”, a spus Vladimir Kalinov.

Cele trei etape ale programului factory by Raiffeisen Bank: inscrierea proiectelor, evaluarea lor de catre o comisie de specialisti si sustinerea propriului proiect, de catre finalisti, in fata unui juriu, s-au desfasurat in perioada martie – mai 2019. Finantarile oferite in cadrul programului factory by Raiffeisen sunt acordate prin programul COSME, cu garantie de la Fondul European de Investitii.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Mihai Draghici – CEO PayByFace

„Dupa ce oamenii creeaza un cont PayByFace si au adaugat cardul, selfi-ul si PIN-ul, si au avut un pic de curaj sa se duca sa incerce, daca au incercat o data plata prin recunoastere faciala nu mai folosesc altceva (n.r. ca modalitate de plata). 80% dintre ei numai asta folosesc. Le place la nebunie.” 

Afla aici rezultatele in adoptia platii prin recunoastere faciala.

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?