Premiera nationala: romanii pot plati cu portofelul digital in hipermarket

4 iunie 2015

Incepand cu 1 iunie 2015, clientii hipermarketului Cora de pe Soseaua Alexandriei, din Bucuresti, isi pot achita cumparaturile la casa direct de pe smartphone, prin aplicatia mobilPay Wallet, portofelul digital dezvoltat de NETOPIA mobilPay. Cora Alexandriei devine astfel primul hipermarket din Romania care implementeaza plata cu un portofel digital, urmand ca, in timp, toate magazinele Cora sa ofere si acest serviciu clientilor lor.

Aplicatia mobilPay Wallet poate fi descarcata gratuit pe toate terminalele smart ce ruleaza principalele sisteme de operare. „Odata ce utilizatorul si-a inregistrat un card in aplicatie, plata cumparaturilor in hipermarketul cora se va putea face foarte rapid, prin scanarea unui cod QR, afisat la casa de marcat.”, potrivit comunicatului de presa.

„Platile mobile sunt intr-o crestere continua si reprezinta o nevoie naturala intr-o lume tot mai conectata, in care consumatorii cauta sa foloseasca cat mai putin cash-ul, iar telefonul mobil le este mereu la indemana. Dupa implementarea platilor in mijloace de transport in comun sau la restaurante, retailul era pasul firesc pentru mobilPay Wallet, iar parteneriatul dintre NETOPIA mobilPay si cora reprezinta o inovatie in acest segment, permitandu-ne sa oferim cea mai rapida, simpla si eficienta metoda de plata posibila”, declara Antonio Eram, CEO si Fondator NETOPIA mobilPay.

Datele NETOPIA arata ca numarul tranzactiilor procesate prin intermediul portofelului digital mobilPay Wallet a crescut de 10 ori in primul trimestru al acestui an fata de aceeasi perioada a anului trecut, in timp ce valoarea lor a crescut de trei ori in acelasi interval.

„Prin introducerea platii cu portofelul digital, Cora contribuie in continuare la dezvoltarea comertului modern in Romania, Credem ca este un pas important, o masura benefica pentru consumatorii romani, care sunt extrem de deschisi inovatiei. Pentru Cora este o reconfirmare a preocuparii constante de a pune inovatia in slujba clientilor nostri si as aminti aici serviciul coradrive, de shopping online, care functioneaza cu succes”, a declarat Philippe Lejeune, CEO Cora Romania.

Lansata in martie 2013, aplicatia mobilPay Wallet este disponibila pentru telefoane smart cu sisteme de operare iOS si Android. Aplicatia poate fi descarcata gratuit din Google Play si App Store si poate fi folosita pentru plata facturilor la utilitati, reincarcarea cartelelor preplatite, plata notei la restaurante sau pentru produse si servicii furnizate de comerciantii parteneri.

In 2014, aplicatia mobilPay Wallet a fost integrata in MasterPass, serviciul digital global de la MasterCard, oferindu-le utilizatorilor posibilitatea de a face cumparaturi in afara tarii, de la peste 40.000 de comercianti parteneri, dar si pe teritoriul tarii, prin acordul de acceptare MasterPass al comerciantilor din Romania.

Tot in Bucuresti, Cora Romania a lansat si cele doua servicii, drive si livrare la domiciliu, prin intermediul platformei coradrive.ro.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Gabriela Nistor – director general adjunct BT

Tendinţele pe care le-am remarcat înainte de începerea pandemiei s-au accelerat pe perioada stării de urgenţă. Am văzut acest lucru ca o oportunitate, un tipping point pentru bancă. Post-pandemie nu avem cum sa ne întoarcem la comportamentul financiar pe care îl aveam până în februarie a.c. Relaţia românilor cu online-ul s-a schimbat. In plus, cardul fizic se va dematerializa. Vom asista la o scădere a cererii pentru cardurile fizice, respectiv la o creştere a preferinţei pentru componenta digitală a acestora.”

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale in 2020?