[stock-market-ticker symbols="FB;BABA;AMZN;AXP;AAPL;DBD;EEFT;GTO.AS;ING.PA;MA;MGI;NPSNY;NCR;PYPL;005930.KS;SQ;HO.PA;V;WDI.DE;WU;WP" width="100%" palette="financial-light"]

Premiera: Libra Internet Bank introduce inteligența artificială generativă bazată pe voce în aplicația de mobile banking

9 mai 2024

„Libra Internet Bank este prima bancă din România și una dintre primele din Europa care introduce serviciul de inteligență artificială generativă în aplicația sa de mobile banking.” – potrivit comunicatului. „Libra Voice” interacționează prin voce, în limba română, cu utilizatorii aplicației și oferă informații în format audio și text privind conturile și tranzacțiile, depozitele și creditele clientului, precum și alte analize și informații despre produsele și serviciile din oferta băncii.

Inteligența artificială generativă are capacitatea de a înțelege solicitările unei persoane, inclusiv când acestea sunt exprimate în limbajul uzual și de a oferi cele mai bune răspunsuri identificate în universul de informații la care are acces, în cazul de față, informații bancare.

„Astfel, ”Libra Voice” se comportă precum un interlocutor uman și își adaptează de fiecare dată răspunsurile în funcție de context și stilul conversației. Informațiile oferite utilizatorilor ar putea să nu fie întotdeauna corecte sau complete, însă ”Libra Voice” își îmbunătățește constant performanțele pe măsură ce gradul de utilizare crește.” – precizeaza banca.

Libra Internet Bank a fost dintotdeauna una dintre cele mai inovatoare bănci din România, iar acum a venit momentul să introducem inteligența artificială generativă în tehnologiile noastre. Clienții Libra sunt primii din România și printre puținii din Europa ce beneficiază de acest tip de serviciu în aplicația de mobile banking. Este o mândrie pentru noi că acest proiect a fost dezvoltat de la un capăt la altul de către specialiștii Libra”, a declarat Cristina Mahika-Voiconi – Director General Libra Internet Bank.

Clienții băncii pot utiliza “Libra Voice” inclusiv pentru a extrage și analiza informații din lista tranzacțiilor. Astfel, serviciul de inteligență artificială generativă are capacitatea de a realiza sinteze cum ar fi, de exemplu, plățile realizate către un anumit comerciant, încasările dintr-un interval de timp selectat sau caracterizări personalizate ale comportamentului de consum al clientului, bazate pe istoricul de tranzacții.

Libra Voice” este disponibilă, în versiunea de testare, pentru toți clienții persoane fizice, titulari de cont și se găsește în aplicația Libra Mobile Banking pe ecranul de start, iar activarea se face prin apăsarea butonului cu simbolul de microfon.

_____________

Libra Internet Bank a fost înființată în 1996 în București și face parte din grupul american de investiții New Century Holdings (NCH). Banca s-a specializat în oferirea de produse și servicii dedicate Profesiilor liberale și companiilor din Real Estate și Agribusiness. Unul dintre cei mai importanți furnizori de tehnologie bancară din România, Libra Internet Bank este, de asemenea, partenerul celor mai importante fintech-uri internaționale prezente în țară. Libra Internet Bank are o rețea de 58 de sucursale în București și alte orașe mari din România.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Anders Olofsson – former Head of Payments Finastra

Banking 4.0 – „how was the experience for you”

So many people are coming here to Bucharest, people that I see and interact on linkedin and now I get the change to meet them in person. It was like being to the Football World Cup but this was the World Cup on linkedin in payments and open banking.”

Many more interesting quotes in the video below:

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?