Poti obtine PIN-ul de la POS prin captarea imaginii termice a codului imediat dupa introducerea acestuia?

10 august 2015

Un inginer, pe nume Mark Rober, preluat si de media din Romania, considera ca acest lucru este posibil prin utilizarea unei tehnologii destul de ieftine. Potrivit acestuia, hotii nu au nevoie decat de o carcasa speciala de iPhone, care capteaza imaginea termica ce poate arata nu numai cifrele care au fost tastate, ci si ordinea in care au fost atinse.

Recent, o companie numita FLIR System a inceput sa vanda un aparat de fotografiat termic, care poate fi incorporat pe orice iPhone 5 sau 5S. Rober afirma ca acest aparat foto tip carcasa poate capta imaginea termica si poate arata caldura de pe numerele tastate care formeaza codul PIN.

Teoretic, asa se pot afla cifrele tastate dar cum stii ordinea in care au fost tastate? Inginerul spune ca ordinea este in functie de caldura tastelor, ultima tasta atinsa emanand o caldura mai mare (vezi foto). Este insa nevoie de taste de silicon. Aceasta tactica nu poate fi folosita si in cazul bancomatelor cu tastatura metalica, intrucat caldura se emana rapid.

Videoclipul de mai jos se doreste o demonstratie a celor sus prezentate. Publicat pe youtube.com in luna august a anului trecut, filmuletul a starnit un foarte mare interes, inregistrand aproximativ 16,6 mil. de vizionari.
https://www.youtube.com/watch?v=8Vc-69M-UWk&width=500&height=350

Cineva a avut curiozitatea sa verifice „demonstratia” inginerului si a postat un filmulet in care aduce argumente solide in favoarea ideii ca totul este doar teorie. In practica, pentru a obtine acea imagine termica a codului PIN, este nevoie ca persoana care atinge tastele sa mentina degetul pe tasta pentru o perioada mult mai mare de timp decat se intampla in mod obisnuit. Cum nimeni nu face asta, nici amenintarea nu este reala. Mai mult, cum tendinta este de a plati contactless – cel putin in Europa (pentru ca SUA abia acum este in plin proces de migrare EMV), teama este cu atat mai neintemeiata.
https://www.youtube.com/watch?v=6bT7IS_kFYM&width=500&height=350

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Nic Marius Balaceanu – Founder & CEO Lendrise

„For more than a week now, ScoreRise enrolls daily hundreds of users through an innovative facial recognition interface. Enrollment takes less than a minute and it does not require presence of a human operator or video recording. And, of course, it stays fully GDPR compliant with help from Reff & Associates and Deloitte Romania.”

Sondaj
Romania este ultima tara membra UE care nu a transpus in legislatia romaneasca Directiva europeana revizuita a serviciilor de plata (PSD2). Cand credeti ca se va intampla totusi acest lucru?
48 votes · 48 answers
Voteaza
NoCash