Poti obtine PIN-ul de la POS prin captarea imaginii termice a codului imediat dupa introducerea acestuia?

10 august 2015

Un inginer, pe nume Mark Rober, preluat si de media din Romania, considera ca acest lucru este posibil prin utilizarea unei tehnologii destul de ieftine. Potrivit acestuia, hotii nu au nevoie decat de o carcasa speciala de iPhone, care capteaza imaginea termica ce poate arata nu numai cifrele care au fost tastate, ci si ordinea in care au fost atinse.

Recent, o companie numita FLIR System a inceput sa vanda un aparat de fotografiat termic, care poate fi incorporat pe orice iPhone 5 sau 5S. Rober afirma ca acest aparat foto tip carcasa poate capta imaginea termica si poate arata caldura de pe numerele tastate care formeaza codul PIN.

Teoretic, asa se pot afla cifrele tastate dar cum stii ordinea in care au fost tastate? Inginerul spune ca ordinea este in functie de caldura tastelor, ultima tasta atinsa emanand o caldura mai mare (vezi foto). Este insa nevoie de taste de silicon. Aceasta tactica nu poate fi folosita si in cazul bancomatelor cu tastatura metalica, intrucat caldura se emana rapid.

Videoclipul de mai jos se doreste o demonstratie a celor sus prezentate. Publicat pe youtube.com in luna august a anului trecut, filmuletul a starnit un foarte mare interes, inregistrand aproximativ 16,6 mil. de vizionari.
https://www.youtube.com/watch?v=8Vc-69M-UWk&width=500&height=350

Cineva a avut curiozitatea sa verifice „demonstratia” inginerului si a postat un filmulet in care aduce argumente solide in favoarea ideii ca totul este doar teorie. In practica, pentru a obtine acea imagine termica a codului PIN, este nevoie ca persoana care atinge tastele sa mentina degetul pe tasta pentru o perioada mult mai mare de timp decat se intampla in mod obisnuit. Cum nimeni nu face asta, nici amenintarea nu este reala. Mai mult, cum tendinta este de a plati contactless – cel putin in Europa (pentru ca SUA abia acum este in plin proces de migrare EMV), teama este cu atat mai neintemeiata.
https://www.youtube.com/watch?v=6bT7IS_kFYM&width=500&height=350

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Gabriela Nistor – director general adjunct BT

Tendinţele pe care le-am remarcat înainte de începerea pandemiei s-au accelerat pe perioada stării de urgenţă. Am văzut acest lucru ca o oportunitate, un tipping point pentru bancă. Post-pandemie nu avem cum sa ne întoarcem la comportamentul financiar pe care îl aveam până în februarie a.c. Relaţia românilor cu online-ul s-a schimbat. In plus, cardul fizic se va dematerializa. Vom asista la o scădere a cererii pentru cardurile fizice, respectiv la o creştere a preferinţei pentru componenta digitală a acestora.”

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale in 2020?