Platile prin platforma ghiseul.ro au depasit 1.000.000 lei

23 ianuarie 2012

23 ianuarie, 2012 – Dupa noua luni de la relansare, platforma www.ghiseul.ro a inregistrat 6.100 de tranzactii de plati online prin card bancar, care au generat un volum de plati in valoare de aproximativ 1,1 mil. lei. Peste jumatate dintre tranzactii au insemnat plati pentru rezervari domenii Internet pe ICI Bucuresti, diferenta fiind reprezentata de plati impozite si taxe catre administratiile locale.

Dintre cele 20 de primarii inrolate in SNEP, cele doua din Bucuresti au inregistrat cele mai multe tranzatii – 1.754. Primaria din Targu Mures este prima si singura administratie locala care a trimis credentialele („user-ul si parola”) acasa la contribuabil iar rezultatele se vad deja. Desi are o populatie de 150.000 delocuitori, Targu Mures are un volum de plati impozite comparabil cu cel inregistrat de contribuabilii Primariei Sector 2 – unde credentialele sunt tiparite dar nedistribuite. Sectorul 2 are o populatie de 363.000.

Conform calendarului de inrolare prevazut in HG 1235/2010, pana la finele semestrului II din acest an vor trebui sa se inroleze in Sistemul National Electronic de Plata (SNEP)  toate institutiile publice care incaseaza taxe si impozite locale, atat din mediul urban cat si din mediul rural.

In prezent, impozitele se pot plati si la POS-urile instalate la ghiseele administratiilor fiscale in 145 de localitati si pe Internet in 36 orase. Reteaua de localitati care accepta plata prin card a taxelor si impozitelor locale a crescut semnificativ in ultimii doi ani, in conditiile in care aceasta posibilitate era oferita doar de 30 de localitati prin POS si 5 online in anul 2009.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Nic Marius Balaceanu – Founder & CEO Lendrise

„For more than a week now, ScoreRise enrolls daily hundreds of users through an innovative facial recognition interface. Enrollment takes less than a minute and it does not require presence of a human operator or video recording. And, of course, it stays fully GDPR compliant with help from Reff & Associates and Deloitte Romania.”

Sondaj
Romania este ultima tara membra UE care nu a transpus in legislatia romaneasca Directiva europeana revizuita a serviciilor de plata (PSD2). Cand credeti ca se va intampla totusi acest lucru?
48 votes · 48 answers
Voteaza
NoCash