[stock-market-ticker symbols="FB;BABA;AMZN;AXP;AAPL;DBD;EEFT;GTO.AS;ING.PA;MA;MGI;NPSNY;NCR;PYPL;005930.KS;SQ;HO.PA;V;WDI.DE;WU;WP" width="100%" palette="financial-light"]

Platile prin platforma ghiseul.ro au depasit 1.000.000 lei

23 ianuarie 2012

23 ianuarie, 2012 – Dupa noua luni de la relansare, platforma www.ghiseul.ro a inregistrat 6.100 de tranzactii de plati online prin card bancar, care au generat un volum de plati in valoare de aproximativ 1,1 mil. lei. Peste jumatate dintre tranzactii au insemnat plati pentru rezervari domenii Internet pe ICI Bucuresti, diferenta fiind reprezentata de plati impozite si taxe catre administratiile locale.

Dintre cele 20 de primarii inrolate in SNEP, cele doua din Bucuresti au inregistrat cele mai multe tranzatii – 1.754. Primaria din Targu Mures este prima si singura administratie locala care a trimis credentialele („user-ul si parola”) acasa la contribuabil iar rezultatele se vad deja. Desi are o populatie de 150.000 delocuitori, Targu Mures are un volum de plati impozite comparabil cu cel inregistrat de contribuabilii Primariei Sector 2 – unde credentialele sunt tiparite dar nedistribuite. Sectorul 2 are o populatie de 363.000.

Conform calendarului de inrolare prevazut in HG 1235/2010, pana la finele semestrului II din acest an vor trebui sa se inroleze in Sistemul National Electronic de Plata (SNEP)  toate institutiile publice care incaseaza taxe si impozite locale, atat din mediul urban cat si din mediul rural.

In prezent, impozitele se pot plati si la POS-urile instalate la ghiseele administratiilor fiscale in 145 de localitati si pe Internet in 36 orase. Reteaua de localitati care accepta plata prin card a taxelor si impozitelor locale a crescut semnificativ in ultimii doi ani, in conditiile in care aceasta posibilitate era oferita doar de 30 de localitati prin POS si 5 online in anul 2009.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Anders Olofsson – former Head of Payments Finastra

Banking 4.0 – „how was the experience for you”

So many people are coming here to Bucharest, people that I see and interact on linkedin and now I get the change to meet them in person. It was like being to the Football World Cup but this was the World Cup on linkedin in payments and open banking.”

Many more interesting quotes in the video below:

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?