[stock-market-ticker symbols="FB;BABA;AMZN;AXP;AAPL;DBD;EEFT;GTO.AS;ING.PA;MA;MGI;NPSNY;NCR;PYPL;005930.KS;SQ;HO.PA;V;WDI.DE;WU;WP" width="100%" palette="financial-light"]

Platforma de tranzactionare criptomonede Tradesilvania spune ca pune pe piata prima certificare din lume pentru minerii crypto. Se estimeaza ca 10.000 dintre ei sunt numai in Romania!

1 aprilie 2022

Compania din Cluj estimează ca va emite în acest an între 500 și 1000 de certificate de minare crypto. Acestea vor fi emise pentru clienții proprii din România, unde numărul minerilor crypto este estimat la 10.000 de companii și persoane fizice, și din Spațiul Economic European.

Minarea de criptomonede este procesul de creare a noilor monede prin rezolvarea problemelor algoritmice. Activitatea include sisteme de calcul echipate cu echipamente specializate care concurează pentru a rezolva ecuații matematice complexe. În funcție de tipul de minerit, minerii primesc o recompensă pentru rezolvarea unei probleme matematice. De exemplu, în cazul minării monedei Bitcoin, primul miner care reușește acest lucru este recompensat cu o anumită cantitate de criptomonedă de către rețea. De asemenea, procesul de minare verifică și confirmă tranzacțiile din rețeaua blockchain a criptomonedei, astfel că minerii sunt o componenta esențială pentru menținerea unei rețele blockchain de tip “proof of work”.

„Prin emiterea certificatelor de minat crypto, Tradesilvania își propune să ajute comunitatea de mineri, să-și eficientizeze procesele și să integreze comunitatea de investitori cu cea de mineri,” potrivit comunicatului.

În același timp, certificatele sunt gândite și pentru a ajuta relația dintre mineri și sistemul financiar clasic.

Astfel, „certificatul și anexele acestuia stabilesc fără nici o urmă de îndoială că o anumită cantitate de criptomonedă a fost minată pe un anumit interval de timp, iar tranzacția de încasare în contul bancar al clientului provine din  activitatea de minare,” explica Tradesilvania.

“Credem într-un ecosistem crypto dezvoltat în condiții de maximă siguranță, transparent și înțeles de toți participanții la această piață. Prin emiterea certificatului, întărim misiunea companiei de a «traduce» ușor și transparent elemente-cheie tehnice din ecosistemul crypto digital blockchain către sistemul financiar clasic. În situația în care clientul dorește să clarifice sursa fondurilor din activitatea de minare în relație cu oricine, fie ele bănci, colaboratori sau instituții, poate acum să facă acest lucru,” a precizat Răzvan Moldovan, Co-Founder Tradesilvania.

Pentru certificarea activității de crypto mining, Tradesilvania a implementat o procedură dezvoltată intern care permite certificarea și validarea activității de minare: identificarea utilizatorului care minează, certificarea activității de minare, stabilirea legăturii dintre utilizator și activitate și confirmarea cuantumului provenit din minat pe un anumit interval de timp bine definit.

Primul pas presupune înregistrarea utilizatorului în platforma Tradesilvania.com, care pune baza unei colaborări strânse între platformă și miner în vederea demarării procesului de certificare a activității.

_____________

Platforma Tradesilvania.com oferă acces 24/7 la 51 de criptomonede și 117 parități de tranzacționare automată în aplicația mobilă și web, servicii OTC (over the counter), servicii de asset management, custodie și infrastructură financiară blockchain pentru persoane fizice, companii și instituții.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Anders Olofsson – former Head of Payments Finastra

Banking 4.0 – „how was the experience for you”

So many people are coming here to Bucharest, people that I see and interact on linkedin and now I get the change to meet them in person. It was like being to the Football World Cup but this was the World Cup on linkedin in payments and open banking.”

Many more interesting quotes in the video below:

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?