[stock-market-ticker symbols="FB;BABA;AMZN;AXP;AAPL;DBD;EEFT;GTO.AS;ING.PA;MA;MGI;NPSNY;NCR;PYPL;005930.KS;SQ;HO.PA;V;WDI.DE;WU;WP" width="100%" palette="financial-light"]

Piata de curierat se indreapta catre 450 mil. euro in 2017, sustinuta de comertul online

3 mai 2017

Curieratul, un domeniu pe care au pariat câteva sute de companii, a încheiat anul 2016 cu o creştere de circa 10%. Conform calculelor ZF, piaţa a depăşit 400 de milioane de euro anul trecut, iar în 2017 ar putea vedea un nou plus.

evolutia pietei de curierat

„Activitatea de la începutul anului a fost influenţată în mod negativ de zăpezi, dar şi de mişcările de stradă. Oamenii nu au mai făcut comenzi. Dar cred că anul acesta piaţa va continua să crească, într-un ritm mai lent însă comparativ cu evoluţia de anul trecut. Estimez că piaţa va ajunge la 450 de milioane de euro. Evoluţia pieţei şi a economiei depinde şi de măsurile luate de Guvern, dacă ne vor lăsa în pace sau ne vor bombarda cu decizii proaste“, consideră Adrian Mihai, unul dintre acţionarii şi fondatorii FAN Courier, liderul pieţei de curierat.

Compania a avut anul trecut o cifră de afaceri de 515 milioane de lei (116 mil. euro), în creştere cu 29% faţă de anul precedent, conform calculelor ZF făcute pe baza datelor furnizate anterior de companie. Pentru anul acesta, compania şi-a bugetat un avans al cifrei de afaceri de 10-15% faţă de 2016.

Sursa: ZF

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Anders Olofsson – former Head of Payments Finastra

Banking 4.0 – „how was the experience for you”

So many people are coming here to Bucharest, people that I see and interact on linkedin and now I get the change to meet them in person. It was like being to the Football World Cup but this was the World Cup on linkedin in payments and open banking.”

Many more interesting quotes in the video below:

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?