OTP Bank este in negocieri pentru achizitia Garanti Bank

21 ianuarie 2020

Garanti BBVA discută cu OTP Bank vânzarea băncii din România, au declarat pentru Profit.ro mai multe surse din piața bancară. O fuziune prin absorbție ar duce OTP la o cotă de piață de aproape 5%, pe locul 8 după active, în spatele CEC Bank.

„OTP Bank Romania este interesată să se extindă pe piața locală prin creștere organică, rămânând deschisă achizițiilor. Dacă apar astfel de oportunități, le vom analiza”, au transmis reprezentanții OTP.

În ultimii ani au fost încheiate mai multe fuziuni, precum Banca Transilvania-Bancpost, Patria Bank-Carpatica, în timp ce fuziunea First Bank-Leumi Bank este pe cale de a fi finalizată. Totodată, banca de stat Eximbank a primit acceptul BNR pentru achiziția Băncii Românești, care ar trebui să fie finalizată la finele lunii ianuarie.

Adauga comentariu

Noutăți
Nocash
Cifra/Declaratia zilei

Mihai Draghici – CEO PayByFace

„Dupa ce oamenii creeaza un cont PayByFace si au adaugat cardul, selfi-ul si PIN-ul, si au avut un pic de curaj sa se duca sa incerce, daca au incercat o data plata prin recunoastere faciala nu mai folosesc altceva (n.r. ca modalitate de plata). 80% dintre ei numai asta folosesc. Le place la nebunie.” 

Afla aici rezultatele in adoptia platii prin recunoastere faciala.

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?