OTP Bank este in negocieri pentru achizitia Garanti Bank

21 ianuarie 2020

Garanti BBVA discută cu OTP Bank vânzarea băncii din România, au declarat pentru Profit.ro mai multe surse din piața bancară. O fuziune prin absorbție ar duce OTP la o cotă de piață de aproape 5%, pe locul 8 după active, în spatele CEC Bank.

„OTP Bank Romania este interesată să se extindă pe piața locală prin creștere organică, rămânând deschisă achizițiilor. Dacă apar astfel de oportunități, le vom analiza”, au transmis reprezentanții OTP.

În ultimii ani au fost încheiate mai multe fuziuni, precum Banca Transilvania-Bancpost, Patria Bank-Carpatica, în timp ce fuziunea First Bank-Leumi Bank este pe cale de a fi finalizată. Totodată, banca de stat Eximbank a primit acceptul BNR pentru achiziția Băncii Românești, care ar trebui să fie finalizată la finele lunii ianuarie.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Gabriela Nistor – director general adjunct BT

Tendinţele pe care le-am remarcat înainte de începerea pandemiei s-au accelerat pe perioada stării de urgenţă. Am văzut acest lucru ca o oportunitate, un tipping point pentru bancă. Post-pandemie nu avem cum sa ne întoarcem la comportamentul financiar pe care îl aveam până în februarie a.c. Relaţia românilor cu online-ul s-a schimbat. In plus, cardul fizic se va dematerializa. Vom asista la o scădere a cererii pentru cardurile fizice, respectiv la o creştere a preferinţei pentru componenta digitală a acestora.”

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale in 2020?