Open banking BCR: „Pana la sfarsitul verii lansam optiunea multibanking, prin care clientii nostri vor putea sa isi vizualizeze conturile detinute la alte banci direct in George”

Premium
14 mai 2020

BCR si-a deschis interfetele (API-urile) inca din data de 1 iunie anul trecut, astfel incat alte entitati terte, care vor sa integreze informatii despre conturile clientilor bancii, cu acordul clientilor din BCR, sa se poata conecta.

„Avem deja entitati conectate atat din Romania cat si de peste hotare. Daca ne uitam in sandbox, sunt de ordinul sutelor. In productie sunt insa mult mai putini, ponderea fiind de 60% fintech si 40% banci.”, a declarat Mihai Sandu (foto), Business Development Manager la BCR.

„In ceea ce priveste reactia noastra, sau cum va reactiona George la posibilitatile oferite de open banking, suntem foarte aproape sa lansam optiunea George multibanking, prin care clientii nostri vor putea sa isi vizualizeze conturile detinute la alte banci direct in George.”, a adaugat Sandu.

Oficialul bancii a mai precizat ca in prezent functionalitatea multibanking este in faza de testare interna. „Ne-am conectat cu succes la cateva banci din Romania si dupa ce aceasta va trece toate testele noastre o vom putea oferi si clientilor spre utilizare. Ma astept ca pana la sfarsitul verii sa se intample acest lucru.”

In urmatoarele trei luni, platforma George va fi imbogatita cu noi functionalitati si va fi lansata inclusiv o versiune pentru PFA-uri si IMM-uri. Detalii aici.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Adrian Vasilescu – consilier de strategie al guvernatorului BNR

„O singură provizie am făcut, de card, pentru că nu mai umblu cu banii în buzunar. Banii sunt cei mai periculoși când este vorba de răspândirea unei molimi. Am renunțat la cash. În rest, este o prostie să faci provizii. Dacă vine o molimă și nici nu știi când va ajunge, dacă ar fi să se întindă, pe cât timp să poți să faci provizii? Faci provizii pe trei săptămâni, pe patru săptămâni și mai departe?”, a spus consultantul.

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale in 2020?