Omer Tetik, Banca Transilvania: „Cheltuielile noastre cu asigurarea securitatii au crescut de 20 de ori in 5 ani”

12 noiembrie 2019

Avansul tehnologiei în industria financiară nu aduce doar avantaje, ci și provocări și chiar costuri suplimentare,, spune Omer Tetik, directorul executiv al Băncii Transilvania, la conferința Profit.ro.

„Cheltuielile noastre cu asigurarea securității au crescut de 20 de ori în 5 ani”.

Tetik s-a mai referit la industria „disruptivă” a a start-up-urilor fintech, despre care a afirmat că beneficiază de avantaje față de băncile clasice, cum ar fi mai puține reglementări și obligații de raportare.

„Noi, la fiecare câteva luni, trebuie să mergem în fața acționarilor și investitorilor noștri și să explicăm ce am făcut, ce am făcut bine, ce am făcut rău. Aceste platforme fintech par uneori că nu se preocupă deloc de profit, ci doar de atragerea de noi clienți”.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Nic Marius Balaceanu – Founder & CEO Lendrise

„For more than a week now, ScoreRise enrolls daily hundreds of users through an innovative facial recognition interface. Enrollment takes less than a minute and it does not require presence of a human operator or video recording. And, of course, it stays fully GDPR compliant with help from Reff & Associates and Deloitte Romania.”

Sondaj
Romania este ultima tara membra UE care nu a transpus in legislatia romaneasca Directiva europeana revizuita a serviciilor de plata (PSD2). Cand credeti ca se va intampla totusi acest lucru?
49 votes · 49 answers
Voteaza
NoCash