Omer Tetik, Banca Transilvania: „Cheltuielile noastre cu asigurarea securitatii au crescut de 20 de ori in 5 ani”

12 noiembrie 2019

Avansul tehnologiei în industria financiară nu aduce doar avantaje, ci și provocări și chiar costuri suplimentare,, spune Omer Tetik, directorul executiv al Băncii Transilvania, la conferința Profit.ro.

„Cheltuielile noastre cu asigurarea securității au crescut de 20 de ori în 5 ani”.

Tetik s-a mai referit la industria „disruptivă” a a start-up-urilor fintech, despre care a afirmat că beneficiază de avantaje față de băncile clasice, cum ar fi mai puține reglementări și obligații de raportare.

„Noi, la fiecare câteva luni, trebuie să mergem în fața acționarilor și investitorilor noștri și să explicăm ce am făcut, ce am făcut bine, ce am făcut rău. Aceste platforme fintech par uneori că nu se preocupă deloc de profit, ci doar de atragerea de noi clienți”.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Gabriela Nistor – director general adjunct BT

Tendinţele pe care le-am remarcat înainte de începerea pandemiei s-au accelerat pe perioada stării de urgenţă. Am văzut acest lucru ca o oportunitate, un tipping point pentru bancă. Post-pandemie nu avem cum sa ne întoarcem la comportamentul financiar pe care îl aveam până în februarie a.c. Relaţia românilor cu online-ul s-a schimbat. In plus, cardul fizic se va dematerializa. Vom asista la o scădere a cererii pentru cardurile fizice, respectiv la o creştere a preferinţei pentru componenta digitală a acestora.”

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale in 2020?