[stock-market-ticker symbols="FB;BABA;AMZN;AXP;AAPL;DBD;EEFT;GTO.AS;ING.PA;MA;MGI;NPSNY;NCR;PYPL;005930.KS;SQ;HO.PA;V;WDI.DE;WU;WP" width="100%" palette="financial-light"]

O noua posibila aplicatie pe cardurile bancare cu cip: facilitatile de transport acordate de guvern

27 ianuarie 2011

27 ianuarie, 2011 – Vechile cupoane de transport acordate pensionarilor, veteranilor de razboi si vaduvelor de razboi vor fi inlocuite de carduri personalizate emise de Ministerul Transporturilor, potrivit unei Ordonante adoptata ieri de guvern.

Astfel, legislatia cu privire la eliberarea, gestionarea si monitorizarea documentelor de calatorie acordate pensionarilor, veteranilor de razboi si vaduvelor de razboi a fost modificata si completata in scopul eliminarii fraudelor in ceea ce priveste acordarea facilitatilor de transport.

Vechile cupoane de transport acordate pensionarilor, veteranilor de razboi si vaduvelor de razboi vor fi inlocuite de carduri personalizate pentru fiecare dintre beneficiari si care vor fi eliberate gratuit, a anuntat ministrul Transporturilor si Infrastructurii, Anca Boagiu (foto).

Cardurile vor fi emise de catre Ministerul Transporturilor si Infrastructurii si distribuite apoi beneficiarilor. La urcarea in autovehiculele destinate transportului de persoane, cardurile respective vor fi inregistrate de catre un aparat special montat la bordul autovehiculului.
Prin introducerea acestui sistem, se urmareste eliminarea fraudelor practicate de anumite companii care deconteaza calatorii fictive neefectuate.

Cardul este citit online, informatiile sunt stocate tot online de catre Autoritatea Rutiera Romana, ceea ce, coroborat cu stocarea datelor pe care le emite tahograful montat pe fiecare masina, va oferi posibilitatea de a se verifica si daca cetateanul respectiv efectueaza intr-adevar calatoria si daca vehiculul a iesit din garaj.

„Ca minister care plateste aceste facilitati catre transportatori am fost nevoiti sa luam aceste masuri si suntem convinsi ca vor conduce la reducerea fraudelor constatate pana acum”, a declarat ministrul Anca Boagiu.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Anders Olofsson – former Head of Payments Finastra

Banking 4.0 – „how was the experience for you”

So many people are coming here to Bucharest, people that I see and interact on linkedin and now I get the change to meet them in person. It was like being to the Football World Cup but this was the World Cup on linkedin in payments and open banking.”

Many more interesting quotes in the video below:

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?