O noua explozie la un bancomat situat intr-o comuna. Patru ATM-uri, instalate in judete diferite, au fost aruncate in aer – doar in luna februarie.

26 februarie 2020

O explozie la un bancomat din incinta unei societăţi comerciale din comuna Lumina a avut loc în noaptea de marţi spre miercuri, persoane necunoscute sustrăgând o sumă de bani şi fugind cu un autoturism, au informat reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Constanţa, potrivit Agerpres.

Conform IPJ, poliţiştii au fost sesizaţi prin numărul unic de urgenţă 112.


„Din primele verificări s-a stabilit că persoane cu identitate necunoscută ar fi sustras o sumă de bani, reuşind să fugă de la faţa locului cu un autoturism. În cauză, a fost întocmit un dosar penal, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de distrugere, furt şi nerespectarea regimului materiilor explozive”, au precizat reprezentanţii IPJ Constanţa.  

Poliţiştii au instituit filtre şi efectuează cercetări în vederea stabilirii identităţii şi depistării persoanelor implicate.

De la inceputul lunii si pana in prezent, au avut loc alte trei asemenea incidente de furt de bani prin aruncarea in aer a bancomatului, in Arad, Brasov si Timis.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Adrian Vasilescu – consilier de strategie al guvernatorului BNR

„O singură provizie am făcut, de card, pentru că nu mai umblu cu banii în buzunar. Banii sunt cei mai periculoși când este vorba de răspândirea unei molimi. Am renunțat la cash. În rest, este o prostie să faci provizii. Dacă vine o molimă și nici nu știi când va ajunge, dacă ar fi să se întindă, pe cât timp să poți să faci provizii? Faci provizii pe trei săptămâni, pe patru săptămâni și mai departe?”, a spus consultantul.

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale in 2020?
NoCash