O eroare tehnica a facut nefunctional serviciul home’bank al ING, pentru aproape 10 ore

18 mai 2020

Pagina de facebook a ING publica vineri, la ora 14.24 urmatorul mesaj: „Momentan, serviciul ING Home’Bank întâmpină erori de funcționare pentru unii utilizatori. Lucrăm la remedierea acestei situații și vom reveni cu vești. Celelalte servicii ING funcționează în parametrii normali. Până rezolvăm situația, puteți utiliza cardurile ING pentru a efectua plăți și tranzacții la ATM.”

La cateva ore dupa incheierea programului de lucru, in aceeasi zi, banca revenea cu actualizari: „Revenim cu vești bune: serviciul Home’Bank este funcțional începând cu ora 20:00. Ne cerem scuze pentru neplăcerile cauzate și vă mulțumim pentru răbdare și încredere. Toate serviciile ING sunt funcționale acum.”

In toata aceasta perioada, nervii au fost intinsi la maxim. Banca a primit peste 400 de comentarii pe pagina sa de facebook iar multi clienti au amenintat cu renuntarea serviciilor.

Au fost si clienti intelegatori, unii dintre ei venind chiar cu propuneri constructive. Iata ce a scris Bogdan Zarchievici: „Dacă tot faceti update, rezolvati va rog si problema PDF-urilor fara sume de la platile in valuta.” La care banca a raspuns: „Speram sa venim cu vesti bune curand legat de aceasta problema.”

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Adrian Vasilescu – consilier de strategie al guvernatorului BNR

„O singură provizie am făcut, de card, pentru că nu mai umblu cu banii în buzunar. Banii sunt cei mai periculoși când este vorba de răspândirea unei molimi. Am renunțat la cash. În rest, este o prostie să faci provizii. Dacă vine o molimă și nici nu știi când va ajunge, dacă ar fi să se întindă, pe cât timp să poți să faci provizii? Faci provizii pe trei săptămâni, pe patru săptămâni și mai departe?”, a spus consultantul.

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale in 2020?