[stock-market-ticker symbols="FB;BABA;AMZN;AXP;AAPL;DBD;EEFT;GTO.AS;ING.PA;MA;MGI;NPSNY;NCR;PYPL;005930.KS;SQ;HO.PA;V;WDI.DE;WU;WP" width="100%" palette="financial-light"]

O companie romanească de tranzactionare a monedelor digitale estimeaza volume de peste 20 mil. USD in acest an

20 decembrie 2017

Este vorba de CryptoCoin PRO, companie care își propune pentru 2018 o creștere de minimum cinci ori a sumelor tranzacționate. Compania a anunțat deja că permite și plata cu cardul online și tranzacționarea mai multor tipuri de monede virtuale, proiect derulat în parteneriat cu Netopia/mobilPay.

„În ultimele patru luni, am rulat un proiect-pilot, în cadrul căruia am procesat peste 10.000 de tranzacții online cu cardurile de credit și de debit. A fost necesară această perioadă pentru optimizarea proceselor de KYC (cunoașterea clientului) și AML (împotriva spălării banilor), similare cu cele folosite în industria bancară”, spune Valentin Socaci, CEO CryptoCoin PRO, citat de profit.ro.

Platforma ofera inca sapte monede virtuale pe langa cele mai cunoscute, Bitcoin si Ether. E vorba de Ethereum Classic, Monero, Litecoin, Dash, Ripple, Bitcoin Cash, IOTA. Astfel, platforma ajunge la noua monede digitale ce pot fi cumparate, iar pentru ca intregul proces sa fie si mai simplu, in viitorul apropiat va fi disponibila, pentru tranzactii mai mici, si plata prin SMS.

„Clientii trebuie educati in ceea ce priveste criptomonedele si tehnologia Blockchain. In momentul in care intelegi tehnologia, apreciezi si valoarea acestor monede digitale(..) Majoritatea cumparatorilor sunt din zona urbana, dar avem cumparatori si din mediul rural”, a declarat Valentin Socaci, potrivit wall-street.ro.

CryptoCoin PRO SRL este o companie specializată în vânzarea şi cumpărarea de Bitcoin şi a altor criptomonede. Taxele percepute de platforma pentru efectuarea operatiunilor sunt de 1,5%, taxa transfer, si 1%, taxa plasare ordin.

Se pare ca cei interesati sa tranzactioneze criptomonede nu au citit termenii si conditiile de business propuse de companie, sau pur si simplu le ignora. Iata doar cateva dintre precizarile facute de companie, chiar pe site-ul acesteia:

„Piaţa criptomonedelor este foarte volatilă şi predispusă la o schimbare rapidă a preţurilor. Preţul de piaţă se schimbă în timp, astfel încât criptomonedele dumneavoastră pot avea o valoare mult mai mică în viitor. De fapt, criptomonedele pot deveni chiar complet lipsite de valoare.  Criptomonedele nu sunt susţinute de nicio entitate. Nici CryptoCoin PRO SRL, nici oricine altcineva nu are vreo obligaţie de a cumpăra înapoi criptomonedele dumneavoastră în viitor.”

„Noi nu suntem responsabili în cazul în care, din diverse motive, nu puteţi accesa acest site.”

Mai mult, compania isi rezerva dreptul „de a modifica, suspenda sau întrerupe orice aspect al Serviciilor, în orice moment, inclusiv orele de funcţionare sau disponibilitatea oricărei facilităţi, fără notificarea prealabilă şi fără nicio răspundere”.

„Putem refuza procesarea oricărei tranzacţii sau decontarea fără o notificare prealabilă şi putem limita sau suspenda utilizarea de către dvs. a unuia sau a mai multor servicii în orice moment, la propria noastră alegere.”

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Anders Olofsson – former Head of Payments Finastra

Banking 4.0 – „how was the experience for you”

So many people are coming here to Bucharest, people that I see and interact on linkedin and now I get the change to meet them in person. It was like being to the Football World Cup but this was the World Cup on linkedin in payments and open banking.”

Many more interesting quotes in the video below:

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?