Nou val de e-mail-uri inselatoare trimise in numele BCR si Posta Romana

6 august 2020

În iunie a fost atenționat că e-mail-uri înșelătoare trimise în numele unor organizații precum Poșta Română, Banca Transilvania, DHL, Balcan Express Curier sau GLS instalează amenințări de spionaj pe calculatorul infectat.

Acum, mesajele sunt concepute de așa natură încât să pară că sunt trimise în mod legitim de către respectiva companie, potrivit profit.ro. Mesajele conțin link-uri care trimit utilizatorul către o pagină unde i se solicită informații bancare precum numărul și numele de pe card, data expirării și codul de securitate de pe spatele cardului sau datele de acces în platforma de internet banking.

Paginile înspre care e direcționat utilizatorul sunt false și controlate integral de către atacatori, aceștia urmând să valorifice datele strânse și să sustragă bani din conturile victimelor, atenționează Bitdefender.

FOTO Un nou val de e-mail-uri înșelătoare trimise în numele BCR și Poșta Română

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Gabriela Nistor – director general adjunct BT

Tendinţele pe care le-am remarcat înainte de începerea pandemiei s-au accelerat pe perioada stării de urgenţă. Am văzut acest lucru ca o oportunitate, un tipping point pentru bancă. Post-pandemie nu avem cum sa ne întoarcem la comportamentul financiar pe care îl aveam până în februarie a.c. Relaţia românilor cu online-ul s-a schimbat. In plus, cardul fizic se va dematerializa. Vom asista la o scădere a cererii pentru cardurile fizice, respectiv la o creştere a preferinţei pentru componenta digitală a acestora.”

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale in 2020?