[stock-market-ticker symbols="FB;BABA;AMZN;AXP;AAPL;DBD;EEFT;GTO.AS;ING.PA;MA;MGI;NPSNY;NCR;PYPL;005930.KS;SQ;HO.PA;V;WDI.DE;WU;WP" width="100%" palette="financial-light"]

Nominalizarile Galei NOCASH, editia a XVIII-a

24 aprilie 2019

In fiecare an, dintre cele peste 1500 de stiri pe care le publicam, selectam cele mai importante subiecte despre evenimentele care vor influenta dezvoltarea viitoare a industriei serviciilor financiare si de plati.

Le nominalizam pe o serie de categorii si invitam expertii din industrie sa se exprime.


Iata cum se prezinta nominalizarile pentru activitatea din 2018:

Categoria PREMIERA ANULUI

ING Bank – eliminarea casieriilor fizice
Banca Transilvania – lansarea chat-botilor in comunicarea cu clientii (robotii Livia pentru persoane fizice si Raul pentru persoane juridice)
Auchan – lansarea primului sistem de plata biometric, well.com, implementat de un comerciant in Romania in parteneriat cu Oney Bank.

Categoria PIONIERAT IN INDUSTRIE

Banca Transilvania – lansarea BT Pay, primul wallet bancar
BRD – lansarea ContAll, primul agregator de conturi multibancar
Orange Money – primul fintech local care a lansat un wallet cu coduri IBAN
TBI Credit – primele credite acordate online, direct in platformele online ale retailerilor, pentru clientii noi.

Categoria LANSAREA ANULUI

BCR – Platforma Geroge
Orange Money
Revolut

Categoria PARTENERUL ANULUI

APERO – pentru finalizarea serviciilor web care permit ca informațiile privind taxele si impozitele sa fie accesate din platformele de online banking, clienții putand astfel iniția plata fără nicio altă formalitate.

eMag – programul „Deschide Romania”: programul inițiat de eMAG pentru a susține micii antreprenori in mediul online a reușit să atragă peste 1.300 de producători și întreprinderi sociale sau organizații non-guvernamentale din toate județele țării. Programul a generat peste 60.000 de comenzi și încasări în valoare de 11 milioane de lei pentru producătorii români participanți la program.

Transfond – pentru dezvoltarea solutiei ce permite lansarea comerciala de catre banci a serviciului de Plati Instant, prin care romanii vor putea face transferuri interbancare – „account to account” – in limita a sub 50.000 lei/tranzactie, in mai putin de 10 secunde.

Festivitatea de decernare a premiilor va avea loc in data de 9 mai, la Teatrul National din Bucuresti. Mai multe detalii despre eveniment aici.

Partenerii festivitatii de decernare a premiilor din cadrul Galei NOCASH sunt Asociatia de Plati Electronice din Romania (APERO) – partener principal,  Austria CardInform LykosSmith & SmithVisa si Wirecard.

Participarea la eveniment se face pe baza de invitatie si rezervare confirmata. Rezerva-ti un loc la acest eveniment cu cea mai lunga traditie din istoria industriei de plati (prin card) din Romania. Sunt asteptate peste 150 de persoane, reprezentanti ai industriei financiar-bancare dar si ai comunitatii fintech.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Anders Olofsson – former Head of Payments Finastra

Banking 4.0 – „how was the experience for you”

So many people are coming here to Bucharest, people that I see and interact on linkedin and now I get the change to meet them in person. It was like being to the Football World Cup but this was the World Cup on linkedin in payments and open banking.”

Many more interesting quotes in the video below:

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?