[stock-market-ticker symbols="FB;BABA;AMZN;AXP;AAPL;DBD;EEFT;GTO.AS;ING.PA;MA;MGI;NPSNY;NCR;PYPL;005930.KS;SQ;HO.PA;V;WDI.DE;WU;WP" width="100%" palette="financial-light"]

Nici comerciantii parteneri ING nu mai au nevoie de terminalele POS clasice pentru a accepta carduri la plata. Banca ofera ca alternativa aplicatia SoftPOS.

11 februarie 2022

ING SoftPOS este o aplicație disponibilă pentru telefoanele Android, care îți permite să accepți plăți contactless efectuate cu cardul, telefonul sau orice alt tip de suport de card cu cititor NFC. Practic, ING SoftPOS este aplicatia prin care telefonul mobil se transforma in POS.

Aplicatia face tot ce face un POS clasic si chiar puțin mai mult: citește cardurile (Visa & Mastercard) și alte dispozitive de plată prin NFC (contactless), are funcții de vânzare și anulare a plății, transmite chitanța prin cod QR (citit de telefonul cumpărătorului) sau e-mail si permite tranzacții de orice valoare cu autentificare PIN, atat in lei cat si in euro.

In plus, oferă firmei un control total asupra tranzacțiilor și a utilizatorilor prin intermediul Portalului SoftPOS.

In octombrie 2020, Alpha Bank anunta ca Depanero este primul comerciant primul comerciant din Romania care va inlocui POS-ul traditional cu telefonul mobil, folosind aplicatia Alpha PhonePOS.

In decembrie 2020, SIBS Romania, anunta ca împreună cu două instituții financiare (Alpha Bank si CEC Bank), a lansat soluţia SOFTPOS, ce transformă telefoanele Android compatibile NFC în terminale de plată şi  permite plăţi contactless EMV, cu și fără introducerea codului PIN.

Intre timp, o serie de alte institutii au anuntat implementarea solutiei SoftPOS: BCR (februarie 2021), OTP Bank (martie 2021), Vodafone & Global Payments (iulie 2021), Cargus (noiembrie 2021) si Banca Transilvania (ianuarie 2022).

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Anders Olofsson – former Head of Payments Finastra

Banking 4.0 – „how was the experience for you”

So many people are coming here to Bucharest, people that I see and interact on linkedin and now I get the change to meet them in person. It was like being to the Football World Cup but this was the World Cup on linkedin in payments and open banking.”

Many more interesting quotes in the video below:

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?