[stock-market-ticker symbols="FB;BABA;AMZN;AXP;AAPL;DBD;EEFT;GTO.AS;ING.PA;MA;MGI;NPSNY;NCR;PYPL;005930.KS;SQ;HO.PA;V;WDI.DE;WU;WP" width="100%" palette="financial-light"]

Netopia mobilpay: vara a adus cresteri lunare record de peste 100% a platilor prin SMS

2 octombrie 2012

2 octombrie, 2012 – In prima jumătate a acestui an, Netopia a avut o creştere de circa 16% a numarului de plati prin SMS, comparativ cu aceeasi perioada din 2011, compania procesand aproximativ 183.000 de tranzactii prin intermediul telefonului. Lunile iulie si august au adus cresteri peste asteptari cu 117% și, respectiv, 131% mai multe tranzactii prin SMS fata de aceleasi luni ale anului trecut. In iulie s-au procesat 57.098 tranzactii iar in august 55.257, reprezentand cumulat 61% din rezultatul inregistrat in primul semestru din acest an.

„Spre deosebire de anii precedenti, cand lunile de vara erau mai slabe in ceea ce priveste numarul de plati procesate prin SMS, in iulie si august 2012 am inregistrat cresteri record, de peste 100%”, a declarat Antonio Eram, CEO Netopia.

Un domeniu de succes, care a contribuit la cresterea numarului de tranzactii prin SMS in perioada mentionata, este cel al asigurarilor. In plus, reprezentantii Mobilpay apreciaza ca piata a inceput sa realizeze beneficiile platilor prin SMS si au decis sa implementeze acest sistem de plata.

„In momentul de fata, tot mai multi comercianti realizeaza care este potentialul platii prin SMS si aleg sa exploateze aceasta nisa. Totodată, ei si-au dat seama ca pot atrage noi clienti si, in acelasi timp, isi pot mari veniturile oferind acestora posibilitatea de a plati prin intermediul telefonului mobil”, a explicat Antonio Eram.

Oficialii Netopia Mobilpay Piaţa previzioneaza ca piata locala de profil va avea o valoare de 3,4 milioane de euro in 2012, realizata de circa 470.000 de tranzactii prin mesaje, de aici fiind excluse platile de sub 1 euro de rington-uri, wallpapere, etc.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Anders Olofsson – former Head of Payments Finastra

Banking 4.0 – „how was the experience for you”

So many people are coming here to Bucharest, people that I see and interact on linkedin and now I get the change to meet them in person. It was like being to the Football World Cup but this was the World Cup on linkedin in payments and open banking.”

Many more interesting quotes in the video below:

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?