[stock-market-ticker symbols="FB;BABA;AMZN;AXP;AAPL;DBD;EEFT;GTO.AS;ING.PA;MA;MGI;NPSNY;NCR;PYPL;005930.KS;SQ;HO.PA;V;WDI.DE;WU;WP" width="100%" palette="financial-light"]

NETOPIA mobilPay raporteaza cote de piata de 50% la microplati prin SMS si 40% la comertul online prin card

6 martie 2014

6% din totalul platilor online cu cardul procesate de platforma mobilpay in 2013, in valoare de 4,6 milioane euro, au fost efectuate de pe smartphone si tablete. In ceea ce priveste tranzactiile procesate prin microplati cu telefonul (SMS), acestea s-au ridicat la o valoare de 3,4 milioane euro anul trecut, aproximativ jumatate din totalul pietei, potrivit unui comunicat de presa emis de Netopia.

„2013 a fost anul m-commerce-ului peste tot in lume, si iata ca nici Romania nu a facut exceptie. Bineinteles, inca nu putem vorbi de un volum similar celui din Statele Unite sau Europa de Vest, unde platile online de pe telefon si tablete au devenit naturale, insa tot mai multi romani au inceput sa inteleaga si sa prefere aceasta metoda simpla de plata, sigura si mai la indemana ca oricare alta”, a declarat Antonio Eram, CEO si fondator NETOPIA mobilPay.

Pentru anul acesta, reprezentantii companiei estimeaza dublarea ratei medii, la peste 12%, a cumparaturilor de pe dispozitive mobile din totalul pietei de plati online cu cardul.

In cazul aplicatiei mobilPay MasterCard Mobile, tranzactiile realizate prin intermediul acesteia se dubleaza la fiecare trei luni, fie ca este vorba de plata facturilor de telefonie, incarcari de cartele sau achizitii de produse de la comerciantii parteneri.

Compania a mai anuntat ca in 2014, aplicatia mobilPay MasterCard Mobile va integra o noua modalitate de plata, destinata clientilor offline.

In comunicatul de presa, Netopia mai precizeaza ca valoarea totala a cumparaturilor efectuate de romani cu ajutorul dispozitivelor mobile s-a ridicat la 20,6 milioane euro, din care 13,8 milioane euro prin plati online realizate de pe telefoane si tablete, iar 6,8 milioane euro prin tranzactii SMS.

Potrivit datelor raportate deja de RomCard si Netopia, valoarea tranzactiilor de comert electronic procesate de cele doua institutii in 2013 a fost de 220 mil. Euro si respectiv 76 mil. Euro. Daca la acestea adaugam si volumele procesate de bancile (ex. Bancpost si ING Bank) si IFN-urile (BRD Finance, Cetelem) care nu folosesc cele doua platforme, valoarea comertului electronic autohton din 2013, comanda si plata efectiva online din magazine romanesti, se ridica la peste 300 mil. Euro.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Anders Olofsson – former Head of Payments Finastra

Banking 4.0 – „how was the experience for you”

So many people are coming here to Bucharest, people that I see and interact on linkedin and now I get the change to meet them in person. It was like being to the Football World Cup but this was the World Cup on linkedin in payments and open banking.”

Many more interesting quotes in the video below:

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?